Philips: "Iemand moet de knoop doorhakken"

Ward Callens
Philips: "Iemand moet de knoop doorhakken"
Foto: © SC

De soap rond het verschuiven van Gent - Germinal Beerschot kende gisteren een nieuw dieptepunt. De dubbele pettenproblematiek bij de Belgische voetbalbond kwam nog maar eens bovendrijven.

Eddy Vandenbosch, voorzitter van het Sportcomité had in principe moeten beslissen over het uitstel. Vandenbosch werkt ook op het secretariaat van Germinal Beerschot, en dus besliste AA Gent om hem te wraken.

Vandenbosch richtte zijn pijlen daarop vooral op Jean-Marie Philips, algemeen directeur van de voetbalbond, die maandag al boven het hoofd van Vandenbosch had beslist om de match op woensdag te laten doorgaan. “Philips beslist dat vanuit Rome. Bovendien heeft hij in deze zaak niks te zeggen,” reageert een ziedende Vandenbosch in HNB.

“Philips voelt zich oppermachtig. Wel, dan moet hij daar in Italië maar Berlusconi gaan bezoeken. Dan zullen wij wel met het Atomium op zijn gezicht gaan kloppen,” aldus Vandenbosch.

 

Jean-Marie Philips liet weten enkel zijn verantwoordelijkheid te hebben genomen: “Als mijnheer Vandenbosch op zo’n belangrijk moment niet bereikbaar is, dan kan ik daar toch niets aan doen? Iemand moet de knoop doorhakken.” (AN)

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties