"Boloni lag met de hele staf overhoop"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Boloni lag met de hele staf overhoop"
Foto: © SC

De Franse journalist Jacques Guyader zegt dat Laszlo Bölöni bij Stade Rennes met de hele staf overhoop lag en daarom opstapte.

Dat verkondigt de reporter van Ouest-France in Sport/Voetbalmagazine. Hij ziet gelijkenissen in de huidige situatie bij Standard en die toen Bölöni trainer was bij het Franse Stade Rennes.

"Het eerste jaar bij Rennes tijdens het seizoen 2003/2004 eindigde hij negende. Daarna werd hij knap vijfde en haalde zelfs Europees. Eén seizoen later behaalde hij de zevende plaats. Hoewel er een aantal spelers ontevreden waren behield het bestuur alle vertrouwen in hem."

"Ze wilden hem een nieuw contract aanbieden maar Bölöni heeft de club toen een beetje verraden door bij AS Monaco te tekenen. Het zou best kunnen dat hij dat deed omdat hij voelde dat het op was bij Rennes. Hij is daar intelligent genoeg voor om dat zelf te beseffen."

"Bölöni wil alles zelf in handen hebben. Met de spelers bij Rennes lukte het nog net, maar hij lag met de hele staf overhoop. Hij wou overal zijn neus insteken, iets wat de dokters en de fysiektrainer maar matig konden appreciëren."

"De trainer en de mens zijn ook niet los van elkaar te zien. Bölöni leerde in het communistische Roemenië dat niemand te vertrouwen valt. Zo gedraagt hij zich ook. Hij vertrouwt alleen zichzelf. Anderzijds heeft hij nood aan erkenning. Dat zag je tijdens de Champions League. Hij stond toen in de schijnwerpers met zijn club en wilde dat aan iedereen tonen en op z'n best presteren in Europa."

"Bölöni heeft een innerlijke drang om te bewijzen dat hij de beste is. Hij wil herinnerd worden als één van de belangrijkste sportfiguren uit het Roemeense voetbal."

Standard staat in de competitie pas op een teleurstellende zevende plaats en werd gisteren uitgeschakeld in de Beker van België. De club wist zich wel te kwalificeren voor de 16de finales van de UEFA Europa League. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties