Prettig Kerstvoetbal

Steurbaut Kersten
| 20 reacties
Prettig Kerstvoetbal
Foto: © SC

Kerstvoetbal. Iedereen wil er zijn mening over kwijt: voor of tegen. Vanavond ruilen de heren voetballers, bobo’s en kritische analisten de al dan niet bevroren of ondergesneeuwde grasmat voor een plaatsje rond de kerstboom.

Drieëntwintig jaar. Zo lang is het al geleden dat België op kerstdag op een sneeuwtapijt werd getrakteerd. Met die gedachte in het achterhoofd zullen de bestuurders van de Belgische voetbalbond, de Pro League en de voetbalclubs een jaar geleden nooit gedacht hebben dat het anno 2009 opnieuw prijs zou zijn.

De nieuwe competitieformule, met 40 wedstrijden voor de top-zes, en het WK van volgende zomer in Zuid-Afrika verplichtte de Kalendercommissie om kerstvoetbal op het programma te zetten.

Ondanks dat België niet de traditie heeft zoals Boxing Day in de Premier League was het voor sommigen een gezellige gedachte. De feestdis en de kerstkalkoen zouden worden ingeruild voor spektakelrijk voetbal en een warme glühwein met de voetbalvrienden.

Koning Winter nam echter een loopje met die gedachte en smeerde Koning Voetbal een smadelijke nederlaag aan de broek: drie wedstrijden uitgesteld in het eerste weekend kerstvoetbal. Op de andere terreinen viel er, op het verwarmde terrein van Racing Genk na, nauwelijks te voetballen. Ook niet gisteren in de Beker van België. De schaatskunsten haalden het van onnavolgbare dribbels en sublieme baltoetsen.

Kerstmis moet een periode zijn van vriendschap, respect en vergeving. Niet zo rond de Belgische voetbalvelden. Geen lieve woorden op de kerstkaartjes, maar boodschappen die hun tegenstanders net niet aan het kruis nagelden. De KBVB en de Pro League zagen alleen maar zwarte sneeuw.

Vanavond willen we de discussie echter even vergeten en met vrienden en familie genieten van een heerlijke feestmaaltijd – al zullen de artiesten van de grasmat wel op hun tellen moeten letten. Ook de redacteurs van Voetbalkrant.com leggen hun pen even opzij en wensen alle lezers een prettige kerst. Met of zonder kerstvoetbal. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties