Yeboah moet terugknokken na zwarte periode

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Yeboah moet terugknokken na zwarte periode
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Kan Samuel Yeboah Racing Genk na de winterstop meer efficiëntie in de zone van de waarheid bezorgen? De 23-jarige Ghanees heeft een neus voor doelpunten, maar moet zich terugknokken uit een zwarte periode.

Samuel Yeboah streek in de zomer van 2004 neer in Europa. Na passages bij het Moldavische Sheriff Tiraspol (11 doelpunten in 25 matchen) en het Israëlische Hapoel Kfar Saba (34 doelpunten in 81 matchen) kwam hij in 2008 terecht bij Hapoel Tel-Aviv.

Daar beleefde Yeboah vorig jaar een uitstekend seizoen. Hij vond vijftien keer de weg naar de netten en lokte in januari de interesse van CSKA Moskou. Hapoel legde echter een bod van 1 miljoen euro naast zich neer, Yeboah reageerde bitter.

Dit seizoen kende de Ghanees nog maar weinig weinig geluk. “Hij verloor zijn moeder en na de begrafenis in Ghana was Yeboah even spoorloos”, zegt Amit Lewinthal, een Israëlische journalist, aan Voetbalkrant.

“Na een paar weken meldde hij zich terug op de club, maar zijn prestaties bleven ondermaats.” Lewinthal wil Yeboah zeker niet afschrijven: “Hij blijft een heel snelle en sterke atleet die de goal weet staan.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties