Zwaarste straf voor Matoukou

Ruben Philippe
| 40 reacties
Zwaarste straf voor Matoukou
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Sportcomité heeft zich vandaag uitgesproken over de straffen van Matoukou, Schouterden en Van Goethem. Matoukou kreeg de zwaarste straf na zijn rode kaart in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot.

Eric Matoukou zal drie wedstrijden niet mogen spelen. Hij werd zaterdag vlak voor rust naar de kleedkamers gestuurd na een stevige ingreep op Dosunmu. De Genkse verdediger zal daarboven nog eens een boete van 150 euro moeten betalen.

Nils Schouterden moet twee matchen vanuit de tribunes volgen. In de thuiswedstrijd tegen KV Mechelen pakte de youngster vlak voor tijd een rode kaart. De boete die Schouterden moet betalen bedraagt 100 euro.

Tenslotte kreeg Kenneth Van Goethem de lichtste straf toebedeeld. Hij moet 50 euro boete betalen en mag één wedstrijd niet in actie komen. Net als Schouterden werd hij uitgesloten in de wedstrijd Sint-Truiden tegen KV Mechelen.

De spelers kunnen nog in beroep gaan tegen het vonnis. Dan moeten ze dinsdag voor het Sportcomité verschijnen. Enkel als ze beroep aantekenen mogen ze dinsdag en woensdag in actie komen.
 Anders begint hun schorsingsperiode vandaag.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties