Interview Boi: "Nieuwe tactische concept werpt vruchten af"

Nico Wieme
| 3 reacties
Boi: "Nieuwe tactische concept werpt vruchten af"
Foto: © SC

Frederik Boi toonde zich uitermate tevreden met de 2-0-zege van Cercle tegen Standard. De middenvelder vindt dat het nieuwe tactische concept eindelijk zijn vruchten begint af te werpen.

Tegen Standard draafde Frederik Boi opnieuw op het Cerclemiddenveld. Na enkele moeilijke weken, zowel voor hemzelf als voor Cercle, lijkt de kentering zich ingezet te hebben.

 

Winnen jullie verdiend van Standard?

“Dat denk ik wel. Dit is een schitterende zege. Vooral de manier waarop mag gezien worden. We hebben 90 minuten geknokt. Vooral in de eerste helft legden we enkele mooie combinaties op de mat. Dit is een mooie zege die de verdienste is van het hele team.”

 

Waarom lukte het tegen de Rouches wel en tegen Club niet?

“Dit is onze tweede match in een andere veldbezetting. We spelen nu met vier man in het midden die eigenlijk offensief moeten denken. Dit concept begint zijn vruchten af te werpen. Het vergt wel veel energie.”

 

Was het niet moeilijk om de knop om te draaien na de ontgoocheling tegen Club?

“Neen, eigenlijk niet. Club is echt sterk dit seizoen. Het is de eerste keer dat ik de indruk heb dat zij weer een topteam zijn. Het was jammer voor ons dat zij op het einde nog scoorden, maar ongelukkig maakte mij dat niet. Tegen Standard zijn we met een positief gevoel gestart en ook ons publiek stond enorm achter ons.”

 

Wat vond je eigenlijk van Standard?

“De vraag is altijd: was Standard nu zwak of wij zo sterk? Op Sclessin speelden wij 1-1 gelijk. Daar had ik echt het gevoel dat zij niet goed waren. Vandaag vond ik ze eigenlijk niet zo slecht.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties