Jacobs: "Spelers Moeskroen moeten rijk zijn"

Steurbaut Kersten
| 27 reacties
Jacobs: "Spelers Moeskroen moeten rijk zijn"
Foto: © SC

Het is bijna vakantie voor Anderlecht, maar eerst wacht nog de confrontatie met Zulte Waregem. Ondertussen komen Club Brugge en Gent dichterbij door de puntenaftrek van Moeskroen.

“Zulte Waregem zit in het zelfde schuitje, want Standard komt ook ineens veel dichter. Zij zullen dus ook extra gemotiveerd aan de aftrap verschijnen”, stelt Jacobs. “Ze staan ook vijfde en die plaats hebben ze zeker niet gestolen. En hun prestaties zijn ook geen toeval, ze doen dit al enkele jaren.”

 

Zaak-Moeskroen

 

Of het forfait van Moeskroen Anderlecht niet een beetje goed uitkomt, omdat er nu in de drukke maand januari een match minder moet afgewerkt worden? “Dat maakt echt niet uit. Hadden we de drie matchen in die week moeten spelen, dan hadden we dat gedaan. Dat was geen probleem. Ik las ook geen oefenwedstrijd in op die datum”, zegt Jacobs.

 

Anderlecht ziet de concurrentie naderen door de puntenaftrek. “Natuurlijk ben ik daardoor ontgoocheld, en ik ben niet alleen. Ik vraag me wel af hoe ver we hierin kunnen gaan. Punten worden afgetrokken, spelers zijn hun doelpunten tegen Moeskroen kwijt. Maar hoe zit het met de gele en rode kaarten?”

 

“Daar is geen rekening mee gehouden”, gaat Jacobs verder. “Maar Jelle Van Damme krijgt er wel zijn vierde gele kaart en was na een vijfde geschorst tegen KV Mechelen. Normaal was hij er dan bij geweest. Ik zie sommige clubs daar opspringen. Maar dat gaat ons petje te boven, anderen moeten dat maar oplossen.”

 

“Hoe dan ook is het een triestige zaak. Het heeft zich al enkele jaren opgebouwd. Toen ik er trainer was, bleef het ook draaien. Maar er moet toch iets serieus mis geweest zijn. Tien miljoen euro schulden, die spelers van Moeskroen moeten nog al eens een salaris gehad hebben. Anders kan dat toch bijna niet”, zegt Jacobs op een sarcastische toon.

 

Analyse van de eerste ronde

 

“Op heel veel vlakken kan ik niet ontevreden zijn met de eerste ronde. We staan waar we moeten staan en we scoren veel. Het positiefste is dat we een regelmaat in onze prestaties kunnen leggen. We hebben ook geleerd om het hoofd koel te houden, ook als het moeilijk gaat. De match op Gent zouden we vroeger misschien verloren hebben, maar nu zijn we rustig gebleven. We kunnen er zo altijd het maximum uithalen en dat heb je nodig als je kampioen wil worden.”

Auteur: Wouter Laeremans. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties