Mathijssen: "Kracht geput uit puntenaftrek"

Mathijssen: "Kracht geput uit puntenaftrek"
Foto: © SC

Het was een glunderende Jacky Mathijssen die ons te woord stond na de 2-0-zege van Lokeren tegen Germinal Beerschot. De Limburger zag het spelpeil van zijn team eindelijk vertaald worden in rendement.

“Deze zege was broodnodig”, zei een tevreden Jacky Mathijssen. “Dankzij onze werkkracht is ze tot stand gekomen. Met het voetbal dat ik voor ogen heb, konden we van in het begin druk naar voren zetten. Ook een pluim voor mijn twee spitsen (Malki en Janczyk, red.) die heel nadrukkelijk aanwezig waren.”

Frustraties

Toch zag de Lokerencoach een klein minpunt. “We hadden eerst nog drie loepzuivere kansen vooraleer we konden scoren. Uiteindelijk heeft mijn ploeg het kunnen forceren. Ik ben echt blij voor iedereen die met Lokeren begaan is.”


Mathijssen haalde in de drang naar een zege een niet onbelangrijk aspect aan. “Het is al een aantal weken dat we meer verdienen dan we krijgen. Je mag ook niet vergeten wat er deze week gebeurd is: plots waren we twee zeges kwijt. Dat leidde bij sommigen tot frustraties en ongerustheid. We hebben uit heel die zaak echter kracht geput om terug te slaan. Dit gevoel moeten we meenemen naar 2010.”


Pluim voor team

“Deze zege gaat om meer dan drie punten. We kregen een laatste kans om in 2009 thuis de drie punten te pakken. Ik wil een pluim geven aan heel mijn ploeg. Ze verdienen nu de korte vakantie”, eindigde Mathijssen. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties