Het Voetbaljaaroverzicht (I): Hitchcock en Horror

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Het Voetbaljaaroverzicht (I): Hitchcock en Horror
Foto: © SC

Het was een bewogen voetbaljaar. De Rode Duivels vielen meer op met hun prestaties naast dan op het veld, Standard pakte zijn tweede landstitel op rij en Lukaku is de nieuwe troetelbeer. Voetbalkrant zet de belangrijskte feiten voor u op een rijtje.

Januari 2009 - Vaarwel, Lei

Het voetbaljaar 2009 begon in mineur. Op 4 januari verloor Lei Clijsters (52) de strijd tegen longkanker. Voor de bekerwedstrijd tegen Anderlecht hield KV Mechelen een pakkend eerbetoon aan zijn ex-speler. In 2009 nam de Belgische voetbalwereld ook nog afscheid van Antoine Vanhove (71), de man met de gouden transferhanden bij Club Brugge.


Maart - Vuurwerk voor de Rode Duivels

De nationale ploeg verdedigde in maart in een dubbele confrontatie met Bosnië zijn laatste kansen op een WK-ticket. Het vuurwerk in de eerste wedstrijd in de Cristal Arena kwam echter van de spelers en de supporters van Bosnië. Na de nederlaag in Zenica mocht René Vandereycken opkrassen, maar ook onder Frank Vercauteren bleven de Rode Duivels slabakken. Dick Advocaat maakte op 1 oktober zijn blijde intrede als ‘Grote Verlosser’ van het Belgische voetbal.

 
Mei 2009 - Bryan Ruiz schrijft Hitchcock

Alfred Hitchcock besliste de titelstrijd en diende Bryan Ruiz een hoofdrol toe. De Costa Ricaan, toen nog AA Gent, plaatste in de allerlaatste minuut van de competitie zijn elfmeter zwak op Sinan Bolat: testwedstrijden. De ontgoocheling droop van de paars-witte gezichten. De Rouches gaven zichzelf een boost en knokten zich na ‘Fight Club I en II’ naar de tweede landstitel op rij.


Juni 2009 - Geraerts overtuigt Koster in 30 minuten

 

Opvallende wending bij Club Brugge. Een gedwongen vertrek lijkt de enige oplossing voor de carrière van Karel Geraerts, maar na een halfuur op de eerste training kan de middenvelder nieuwe oefenmeester Adrie Koster overtuigen. Onder de Zeeuw leeft Geraerts terug op en schopt hij het tot bij de Rode Duivels. Tekenend voor de nieuwe wind die door het Jan Breydelstadion waait. Koster krijgt blauw-zwart na vier magere jaren terug aan het voetballen en doet de fans terug dromen van een titel.


Augustus 2009 – Horror in het Astridpark

 

Een zwarte dag in het Belgische voetbal, Er kleeft bloed aan de Gouden Schoen, Afschuwelijk, ... De journalisten kwamen krachttermen tekort om op zondagavond 30 augustus de gemene fout van Axel Witsel op Marcin Wasilewski te beschrijven. Het was een voorbode op het seizoen van de Luikenaars. In de Belgische competitie kwamen de Rouches na twee titels op rij zelf heel breekbaar voor de dag. Bijna twee maanden bleef de landskampioen zonder zege. Dat zorgde opnieuw voor frustraties: op het veld (fout van Réginal Goreux op Sint-Truiden) en in de kleedkamers (spelers vallen elkaar aan in de pers). Eind december ligt Standard knock-out op het canvas en lijkt een derde landskroon op rij heel ver weg. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties