Interview Malki: "In shock door voorzitter in tranen"

Nico Wieme
| 7 reacties
Malki: "In shock door voorzitter in tranen"
Foto: © SC

Sanharib Malki kreeg van Jacky Mathijssen nog eens zijn kans in de spits bij Lokeren. De Syrische Belg bedankte voor het vertrouwen met een puike prestatie en lag onrechtstreeks aan de basis van de 1-0-voorsprong.

In het tussenseizoen maakte Sanharib Malki de overstap van Germinal Beerschot naar Lokeren, maar een onverdeeld succes kon je die transfer nog niet noemen. De aanvaller geraakte moeilijk van de bank. In de beker tegen Club Brugge mocht hij al starten en op Standard viel hij bij de rust in.

 

Je zat prima in de wedstrijd tegen Germinal Beerschot.

“We speelden ook met twee aanvallers. Dat ligt mij wel. Ik hoop dat de coach in de toekomst altijd op die manier zal spelen. We hebben er heel wat kansen mee afgedwongen.”

 

Waarom lukte het voorheen niet?

“In de voorbije matchen die ik speelde moest ik vaak als rechtsmidden opereren. Nu stond ik diep in de spits en dat is echt mijn positie. Ook op het middenveld deed ik wel mijn best, maar het lukte gewoon niet.”

 

Heeft voorzitter Roger Lambrecht voor de match de druk opgevoerd?

“De president was voor de match heel geëmotioneerd. Hij zei dat het zowat de match van de laatste kans was. Winnen was een must. Hij heeft zelfs geweend. Daardoor waren wij in shock: zo’n beer van een man zien wenen doet iets met een mens. Wij dragen onze 2-0-zege dan ook aan hem op. Hij doet alles voor de club. Hij zal nu wel al wat minder stress hebben.”

 

Maak eens een analyse van de match.

“We speelden een heel goede eerste helft. We drukten Germinal Beerschot met hun rug tegen het eigen doel en creëerden veel kansen. We kwamen dan ook verdiend op voorsprong. Na de pauze was het minder en speculeerden we op de counter. Uiteindelijk hebben de bezoekers niet zo veel kansen kunnen afdwingen.”

 

Hoe verklaar je dat Lokeren tegen de degradatie moet strijden?

“We kenden tot nu toe nog niet al te veel geluk. Een ploeg als Lokeren mag nooit degraderen, daarvoor loopt hier te veel kwaliteit rond. Tegen Gent en twee keer tegen Club speelden we prima partijen, maar we kregen telkens het deksel op de neus. Tegen Germinal Beerschot zijn we eindelijk beloond voor ons goede spel.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties