"Ghana wordt de verrassing"

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
"Ghana wordt de verrassing"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Voormalig Ghanees bondscoach Ratomir Dujkovic zegt dat Ghana zal verrassen op de komende Afrikaanse landenbeker.

Ghana staat traditioneel bekend als een stevige deelnemer aan de Africa Cup. Het West-Afrikaanse land won het tornooi viermaal, de laatste zege dateert wel al van 1982. Volgens ex-bondscoach Dujkovic kan daar deze keer verandering in komen.

De Servische trainer vindt dat de jonge Ghanese spelers zich snel ontwikkelen en ze daardoor voorsprong hebben op de rest. "Iedereen die denkt dat Ghana te onervaren zal zijn op deze Africa Cup, gaat bedrogen uitkomen. Ze hebben inderdaad geen ronkende namen in hun kern en missen een viertal titularissen door blessures, maar ze vormen nog steeds een sterk blok."

"Ik volg de ontwikkelingen van dichtbij en ik gok erop dat Ghana voor de verrassing zal zorgen. De huidige bondscoach Rajevac is een meester in het vormen van talenten. Je zag hoe hij Ghana naar het WK in Zuid-Afikra leidde, zonder tegengoals te incasseren."

"Hij neemt nu acht jongens mee die in 2009 in Egypte wereldkampioen onder twintig jaar werden. Jullie denken vast dat deze spelers nog te groen zijn achter hun oren voor het grote werk, maar niets is minder waar. Ze zullen de allergrootste landen in de problemen brengen met hun kwaliteiten."

Ook Voetbalkrant.com schreef in zijn voorbeschouwing op de Africa Cup dat Ghana mogelijk te veel belangrijke pionnen mist om het tot eindwinnaar te schoppen.

Lees
hier opnieuw de voorbeschouwing van groep B met Ghana.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties