FA Cup: Historische dag voor Irvine Meadow

Manuel Gonzalez
| 0 reacties
FA Cup: Historische dag voor Irvine Meadow

Het bescheiden Irvine Meadow speelt vandaag in de 16de finales van de Schotse beker op verplaatsing bij Hibernian uit de Premier League. Het kleine clubje schrijft hiermee geschiedenis in Schotland.

Irvin Meadow speelt in de Schotse Junior Leagues, dit wil niet zeggen dat ze alleen spelers onder een bepaalde leeftijd mogen opstellen. Het voetbal in Schotland is onderverdeeld in de Premier League, de Football Leagues (division 1, 2 en 3) en vervolgens het ook in Engeland gekende Non-League Football met de Highland League, East of Scotland League en South of Scotland League.  

De verzameling van Premier League tot Non-League valt onder Senior Football. Nog een niveau daaronder komen de Junior Leagues. Senior Football en Junior Football staan mijlenver uit elkaar en de teams spelen ook zelden of nooit een wedstrijd tegen elkaar, ook niet vriendschappelijk. Het is ook onmogelijk om te promoveren van het Junior niveau naar het Senior niveau.

Toch mogen teams uit de Junior Leagues meedoen aan de allereerste voorrondes van de Schotse FA Cup, zo ook dus Irvin Meadow dat uitkomt in de Scottish Junior Football League West. Tot afgelopen zaterdag had nog nooit in de geschiedenis van het Schotse voetbal een club uit het Junior Football gewonnen van een team uit het Senior Football. Irvin Meadow bracht hier verandering in door Arbroath met 1-0 te verslaan, een team dat speelt in division 2 (derde klasse).

Hierdoor zit Irvin Meadow al in de vierde ronde van de Schotse FA Cup, waarin het nu uitkomt tegen Hiberian uit de Premier League. Algemeen manager Ian MacQueen van Irvine Meadow is in de wolken met de loting: "Het zal een ware volksverhuis worden. Ik verwacht dat we met duizenden naar Hibs trekken. Deze wedstrijd is een geschenk uit de hemel, het betekent zoveel voor deze club. De financiële beloning die hieraan vasthangt zorgt dat we voor jaren weer veilig zitten."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties