Hanstveit: "Ijspiste van Lokeren was nieuw voor mij"

Hanstveit: "Ijspiste van Lokeren was nieuw voor mij"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De winter houdt ons land nu al weken stevig in zijn greep. Men zou denken dat spelers uit Scandinavië geen problemen hebben met dit soort wintertoestanden. Niets blijkt echter minder waar, bewijst de Noor Erlend Hanstveit van AA Gent.

"In Scandinavië ligt de competitie stil vanaf november", vertelt de linksachter van de Buffalo's in HNB. "Normaal beginnen we er pas in april weer aan, maar we kennen altijd een lange voorbereidingsperiode. Vanaf januari trekken we op oefenkamp. Soms zijn er in de aanloop van de competitiestart zelfs twee tot drie voorzien."

"Vaak trekken de Noorse clubs naar Allicante, hier niet zo ver uit de buurt", legt de Noor verder uit. "Met Brann Bergen was ik er tweemaal. De Noorse Profliga heeft daar een trainingscomplex. Voetballen is tijdens de winter onmogelijk in mijn thuisland, daarom moeten we naar oplossingen zoeken."

"Spelen op een ijspiste zoals in Lokeren, was ook voor mij nieuw", verrast de verdediger. "In Noorwegen ligt de competitie bij dat soort gekke weerstoestanden altijd stil. Toen we in Lokeren bij min acht toch het veld opmoesten, dacht ik terug aan mijn jeugd. Van die tijd is het geleden dat ik nog eens op zo'n onbespeelbaar veld voetbalde."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties