Nürnberg verliest voor vijfde keer op rij

Wouter Laeremans

Schalke 04 heeft de punten thuisgehouden tegen FC Nürnberg, dat 0 op 15 pakt. Borussia Dortmund won nog met 2-3 in Keulen na een dolle slotfase.

In Gelsenkirchen viel er weinig te beleven. Het enige hoogtepunt van de match was de 1-0 van aanvaller
Kevin Kuranyi. De Duitser schoof een uitstekende voorzet van spitsbroeder Jefferson Farfan aan de tweede paal binnen.

Door de zege springt Schalke opnieuw over Bayern München naar de tweede plaats. Bayer Leverkusen heeft nog steeds een puntje voor op de Königsblauen en twee op Bayern.

Borussia Dortmund blijft vijfde na de 2-3 overwinning in Keulen, maar moest serieus bibberen. De 21-jarige verdediger Mats Hummels bouwde nog voor rust een comfortabele voorsprong op voor Dortmund met twee goals. Acht minuten voor tijd zorgde de Canadees McKenna voor de aansluitingstreffer en zes minuten later hing Mohamad de bordjes weer in evenwicht.

De bezoekers panikeerden niet en pakten in de laatste minuut nog de volle pot. Aanvaller Grosskreutz besliste de wedstrijd.