Kortrijk geeft comfortabele situatie weg

KV Kortrijk won met 3-2 van Roeselare. De thuisploeg leek zijn schaaapjes al op het droge te hebben, maar moest in het slotkwartier nog twee tegentreffers dulden.

De eerste helft had erg weinig om het lijf. Roeselare had het meeste balbezit en dreigde een paar keer via Rukavitsya, maar echt gevaar leverde dat niet op. Kortrijk kreeg nog de beste kans van de eerste helft, toen Kums Capon wegstuurde. Jurgen Sierens liet zich niet kennen en hield de thuisploeg van de 1-0.

Kortrijk als herboren

De thuisploeg kwam het best uit de kleedkamers. Trainer Leekens had Davy De Beule ingebracht en dat leverde meteen resultaat op. Benteke bracht zijn ploeg een minuut na rust op voorsprong, nadat schoten van De Beule en Ibou werden afgeblokt.

Even na het uur liep Kortrijk verder uit. Benteke hield zijn mannetje goed af op rechts en legde terug in de zestien. De Beule zette er als eerste zijn voet tegen en scoorde hoog in het dak van het doel.

Tien minuten later leek de buit helemaal binnen voor de troepen van Georges Leekens. Benteke vond deze keer van op links aanvaller Ibou en die legde het leer onder Sierens binnen.

Nonchalance

Kortrijk had de wedstrijd maar voor het uitspelen, maar er kroop nonchalance in de ploeg. Amper een minuut na de 3-0 schilderde de ingevallen Tanghe een voorzet perfect op het hoofd van die andere invaller Dissa. Verbauwhede zag de bal perfect in de hoek verdwijnen.

De Brugse huurling speelde nog een negatieve hoofdrol in de slotfase. Twee minuten voor tijd trapte hij een bal slecht weg in de voeten van Dissa, die de keeper direct lobde. De bal viel op de lat en Verbauwhede leek geen haast te hebben om de bal te pakken. Bertin Tomou profiteerde van de blunder om er zijn been tussen te wringen en de 3-2 te scoren.

Kortijk stond al met een been in de halve finale, maar Roeselare trekt onverhoopt met een vrij goede uitgangspositie naar Schiervelde.