G. Beerschot lijdt twee zwaarste thuisnederlagen op rij

Steurbaut Kersten
| 46 reacties
G. Beerschot lijdt twee zwaarste thuisnederlagen op rij
Foto: © SC

Germinal Beerschot heeft tegen Cercle Brugge en Anderlecht zijn twee zwaarste competitienederlagen in eigen huis sinds de oprichting geleden.

Tot voor dit seizoen leed Germinal Beerschot drie thuisnederlagen in de nationale competitie met drie doelpunten verschil: 0-3 tegen Westerlo en Anderlecht in het allereerste seizoen in de hoogste afdeling, AA Gent ging in de jaargang 2006-'07 met dezelfde cijfers op het Kiel winnen.

Twee weken geleden pakte Cercle Brugge zwaar uit in het Olympisch Stadion. Germinal Beerschot werd met 1-4 en het schaamrood op de wangen terug naar de kleedkamers gestuurd. Vorig seizoen kwam Racing Mechelen in de Beker van België ook al met dezelfde cijfers winnen. Anderlecht zorgde vrijdag (0-5) voor de grootste blamage voor de eigen supporters.


Op verplaatsing kreeg Germinal Beerschot al meermaals een pak rammel. Tot vier keer toe werd met minstens vijf doelpunten verschil verloren: Eendracht Aalst (5-0 in 1998-'99), Anderlecht (7-0 in 2000-'01), AA Gent (5-0 in 2004-'05) en Club Brugge (6-0 in 2004-'05) zorgden voor de zwaarste nederlagen buitenshuis. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties