Hazard bezorgt Lille nog eens driepunter

Wouter Laeremans
| 1 reacties

Lille heeft Lens verslagen met 1-0 dankzij een goal van Eden Hazard. Door het puntenverlies van Bordeaux kruipt Lille wat dichterbij. Roland Lamah verloor voor de vierde keer op rij met Le Mans.

Lille OSC – Lens: 1-0
Onze jonge landgenoot maakte zijn derde competitiedoelpunt. Na voorbereidend werk van Gervinho vond Hazard een gaatje tussen twee verdedigers. De linkspoot speelde de match uit en brengt zijn ploeg voorlopig naar de tweede plaats, op acht punten van leider Bordeaux.

Bordeaux – Boulogne: 0-0

De kampioen liet kostbare punten liggen in eigen huis tegen Boulogne, de voorlaatste in de stand. Bordeaux beet de tanden stuk op een stevige verdediging en moest nog enkele keren bibberen op de sporadische scherpe tegenstoten van de bezoekers. Ramé hield zijn ploeg recht. De Girondins zien de achtervolgers knabbelen aan de voorsprong.

Rennes- Grenoble: 4-0

Rode lantaarn Grenoble kon geen stunt forceren uit bij Rennes. Het werd een droge 4-0 overwinning. Verdediger Danzé maakte de 1-0 na tien minuten, Sylvain Marveaux dikte net voor en net na rust aan.
Ismaël Bangoura nam even voor het uur alle spanning weg. Bij Grenoble viel Cianci in, maar de twintiger mocht zes minuten later weer gaan douchen met een rode kaart.

Monaco – Nice: 3-2

De thuisploeg pakte een zesde overwinning op rij. Park scoorde twee keer voor Monaco en ook Nené schoot raak. Aan de overkant milderden Saada en nieuwkomer Digard. Die andere aanwinst, de Argentijn Civelli, moest in de laatste minuut met een tweede keer geel van het veld.

Le Mans – Toulouse: 1-3

Toulouse kende geen problemen met degradatiekandidaat Le Mans, waar onze landgenoot Roland Lamah de match volmaakte. Machado, Gignac en nieuwkomer Kazim Richards rolden de thuisploeg op. Ouali, die het failliete Moeskroen verliet, kon tegenscoren.

Nancy-Lorient: 1-0

Nancy won met het kleinste verschil van Lorient. Een doelpunt van de Marokkaan Hadji kort voor rust was genoeg voor de drie punten.