Bolat: "Tegen Kortrijk is het van moeten"

Hannes De Meyer
| 4 reacties
Bolat: "Tegen Kortrijk is het van moeten"
Foto: © SC

Dit weekend staat er met de thuiswedstrijd tegen Kortrijk weer een levensbelangrijk duel voor de Rouches op het programma. Sinan Bolat verloor nog deze week een voortand in het competitietreffen met Mechelen, maar is voldoende hersteld voor de wedstrijd.

"Dit weekend is het weer van moeten bij ons", zegt Sinan Bolat. "Met Kortrijk staat er een rechtstreekse concurrent voor de play-offs op het programma en verliezen is dus geen optie. Het is een hele belangrijke wedstrijd en als we de drie punten thuis kunnen houden, doen we weer helemaal mee."

De doelman van Standard verloor deze week nog een voortand in de bekerwedstrijd tegen KV Mechelen. Even leek het erop dat hij Kortrijk niet zou halen. "Ik heb nog wel een beetje pijn. In het ziekenhuis hebben ze mijn voortand teruggeplaatst en een andere weer rechtgezet. Dit weekend vormt geen probleem. Ik speel met een mondstuk."

Standard haalde met de Montenegrijnse international Srdjan Blazic een  nieuwe doelman voor volgend seizoen. Blazic moet meer ervaring aan de keeperselectie toevoegen. Een teken aan de wand ? "Nee, dat denk ik niet. Het is goed voor de club en voor de groep. Het zorgt niet voor extra druk. Ik hoop dat ik nog veel kan bijleren van hem."

Bolat laat ook geen twijfel bestaan waar zijn toekomst ligt. "Momenteel ben ik totaal niet bezig met een transfer, of we nu volgend jaar Europees spelen of niet.  Ik richt mij volledig op Standard. Er bestaat nog steeds interesse van Fenerbahce, maar ik heb ze gezegd dat ik mij eerst wil concentreren op Standard.  Nog twee of drie jaar Standard, en dan zien we wel wat de toekomst brengt."



Door het verwarmingssysteem op Sclessin ligt het veld er speelklaar bij. De wedstrijd zal dus gewoon doorgaan.


De selectie bij Standard:

Steven Defour en Milan Jovanovic zijn weer inzetbaar. Sebastien Pocognoli is nog niet speelgerechtigd.

De wedstrijdselectie is nog niet vrijgegeven.

De selectie bij Kortrijk:
Karim Belhocine is er niet bij.

De wedstrijdselectie is nog niet vrijgegeven.

Geschiedenis:
Kortrijk won dit seizoen op Standard met 1-2 in de Beker van België, met doelpunten van Brecht Capon en Standard-huurling Christian Benteke. De laatste overwinning van Kortrijk op Sclessin in competitieverband dateert van het seizoen 83-84.



Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties