Advocaat: “Sneller scoren is de boodschap”

Wouter Laeremans
| 0 reacties
Advocaat: “Sneller scoren is de boodschap”
Foto: © SC

Dick Advocaat probeert bij AZ de negatieve spiraal te keren, maar voorlopig blijven de resultaten uit. Tegen NAC leek Alkmaar op weg naar de overwinning, maar een late tegentreffer deed de zege in het water vallen.

“Ik heb de band er voor de zekerheid nog maar eens bij gepakt, maar ik ben het niet met de kranten eens”, reageert Advocaat via de clubwebsite op de kritiek van de Nederlandse pers. “Tegen NAC heb ik een heel fris elftal gezien met vooral veel drive vanaf het middenveld. Over het resultaat mag men negatief zijn, maar over het spel niet. Tegen Feyenoord gaan we zondag op die weg voortborduren."

"Tegen NAC hadden we trouwens een honderd procent strafschop moeten krijgen", gaat Advocaat verontwaardigd verder. "Maar daar durven de kranten niet over te schrijven. In het geval van Luis Suarez was dat zeker gebeurd. Daarom ga ik ook maar meer over dat soort situaties zeggen in de media. Misschien krijgen wij er volgende keer ook eentje mee."

Swerts

De Belgische bondscoach kan tegen Feyenoord weer rekenen op David Mendes da Silva. De trainer denkt er aan om hem op een nieuwe positie te posteren. "Het zou kunnen dat hij rechtsback gaat spelen. Ik heb de keuze tussen hem, Kew Jaliens of Gill Swerts voor die positie."

"Ik denk dat rechtsback een aardige positie is voor David.Volgens mij heeft hij daar ook de meeste kans op een uitnodiging voor het Nederlands elftal." Zo zouden de speelkansen van Swerts bij AZ nog slinken, want de laatste tijd is hij geen vaste waarde meer op de rechtsback.

De Nederlander wil tegen Feyenoord aanknopen met een nieuwe overwinning. "Ze hebben tegen RKC weer gewonnen. Het grote verschil tussen Feyenoord en AZ is dat zij wel scoren en met 1-0 winnen. Het wordt zondag tijd dat het tij naar ons toe keert. Qua tegendoelpunten doen we het niet zo slecht, scoren is een lastiger verhaal. We moeten die goal eerder maken, dan voorkom je de problemen.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties