Pocognoli: "Een te rustige omgeving doet je inslapen"

Steurbaut Kersten
| 9 reacties
Pocognoli: "Een te rustige omgeving doet je inslapen"
Foto: © SC

Sebastien Pocognoli maakt zondag zijn debuut voor Standard. De eerste ploeg die de door de Luikenaars opgeleidde linkerflankspeler ontmoet is de club waarbij het allemaal begon op het hoogste niveau: Racing Genk.

"Het voelt een beetje bizar aan", zegt Pocognoli in de Waalse kranten. "Maar ik besteed er geen aandacht aan." De verdediger vreest ook geen negatieve commentaar. "Ik heb nooit vals gespeeld op het terrein, en hielp de tegenstander aan een plekje in de CL, om uiteindelijk in goede omstandigheden te vertrekken. Met AZ kreeg ik al een goeie verwelkoming, en ik verwacht nu net hetzelfde."
 

Standard is een huis waar er altijd leven is. Dat stoort de Rode Duivel helemaal niet. "Een te rustige omgeving doet je inslapen. Ik hou van de ploegen die leven. Het is in zo'n context dat je beter wordt."

Pocognoli probeerde de wedstrijd in alle rust voor te bereiden en zat donderdag zelfs niet op de tribune in Charleroi. "Die eerste wedstrijd voor je nieuwe werkgever is altijd belangrijk, of je nu speelt voor Standard, Barcelona of een provinciale ploeg." (RP)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties