Vandenbussche: "Roeselare aan de broodnodige punten helpen"

Hannes De Meyer
| 3 reacties
Vandenbussche: "Roeselare aan de broodnodige punten helpen"
Foto: © SC

Deze week ontmoeten Cercle Brugge en Roeselare elkaar twee keer. Vanavond in competitie en woensdag volgt dan het eerste luik van de halve finale in de Beker.

Een speciale wedstrijd wordt het zeker en vast voor Bram Vandenbussche. De Roeselare-speler voetbalde 21 jaar voor Cercle, maar staat nu in het andere kamp.

"Ik moet Roeselare aan broodnodige punten helpen", zegt de net 29 jaar geworden Varsenarenaar in Het Nieuwsblad.

De jongste weken verdween Vandenbussche wat uit beeld. Zijn laatste competitiematch dateert van 30 december 2009. Toen werd hij in het met 0-4 verloren duel tegen AA Gent net voor het halfuur vervangen. "Uiteraard hoop ik dat ik er tegen Cercle bij ben. Het is een match waar ik nog intenser dan anders naar toe leef. Ik wil graag aantonen dat ik nog niet afgeschreven ben, maar het is de trainer die beslist of ik speel of niet", aldus de verdediger.

"Hoe moeilijk de voorbije weken waren? Mentaal viel het allemaal nog mee. Ik zie wat ik zie en ik weet dat ik heel goed bezig ben op training. Ik blijf me keihard inzetten en hoop dat ik een kans krijg. Meer kan ik niet doen."

De wedstrijd dan. In de heenronde verloor Cercle met 3-2 op Schiervelde. Roeselare ging het toen iets beter voor de wind. De ploeg van Dennis Van Wijk staat nu op een veertiende plaats in het klassement, dat zijn drie punten meer dan Lokeren.  Begin december ging de ploeg nog  stunten op Standard, maar sindsdien verloor het elke wedstrijd. Enkel de laatste wedstrijd werd nog eens gewonnen op het veld van degradatieconcurrent Lokeren. Roeselare heeft bovendien met -23 het slechtste doelpuntensaldo van de Jupiler ProLeague. Roeselare heeft de punten broodnodig, en zal er dan ook alles aan doen om te verrassen.

Bij Cercle Brugge loopt het beter. De ploeg van Glen De Boeck staat op een twaalfde plaats en heeft met twee overwinningen de winterstop goed verteerd. Daarnaast werd Anderlecht ook uit de beker gewipt. De meeste spelers verkeren in goede vorm en de groen-zwart hoopt zijn goede reeks dan ook voort te zetten.

De wedstrijdselectie bij Cercle Brugge:

Gombami, Claessens, Wang en Serebrennikov zijn nog geblesseerd. Bozovic zit een schorsingsdag uit. Vossen is twijfelachtig door ziekte. Iachtchouk wordt vermoedelijk weer gerecupereerd.

Boi, Buyse, Coppens, Cornelis, Dantschotter, Devinck, Evens, Foley, Gjuzelov, Iachtchouk (?), Kelhar, Nyoni, Portier, Sergeant, Van Eenoo, Verbist, Viane, Vidarsson en Vossen (?).

De wedstrijdselectie bij Roeselare:

Tanghe en Bourdon zijn geblesseerd. Hovine en Govoni zijn nog niet speelgerechtigd.

De Pever, Dequevy, Dissa, Dutoit, El Gaaouiri, Eyjolfsson, Hellings, Huyghebaert, Kucera, Mirvic, Nikolic, Provoost, Pryor, Rukavytsya , Sierens,  Tomou, Vandenbussche, Van Loo, Vanthournout en Vidarsson







Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties