Charleroi beschuldigd van schriftvervalsing

Hannes De Meyer
| 20 reacties
Charleroi beschuldigd van schriftvervalsing
Foto: © SC

Charleroi zou het sportcomité van de voetbalbond moedwillig misleid hebben om strafvermindering te krijgen voor de rode kaart van Mohamed Chakoeri.

Mohamed Chakouri van Charleroi verscheen dinsdag voor het Sportcomité na zijn uitsluiting in de wedstrijd tegen Kortrijk van afgelopen weekend. Chakouri kreeg toen geel en even later meteen rood na een zware overtreding op Sven Kums. Zijn straf werd voor het sportcomité van drie naar twee speeldagen herleid. Achteraf was er bij de leden van het Sportcomité veel consternatie om de gebruikte tactiek van advocaat Mathieu.

Mahieu probeerde aan de hand van foto's te bewijzen dat scheidsrechter Flament na de overtreding op Kums in de 57ste minuut eerst een gele kaart presenteerde aan Chakouri, die eerder al geel pakte. De rode kaart die dan volgde, zou dus geen rechtstreekse uitsluiting kunnen zijn.

Helaas voor de Zebra's stond op de foto ook Sven Kums bij de scheidsrechter, terwijl die op dat ogenblik eigenlijk op de grond was blijven liggen.

Het Sportcomité concludeerde dat het getoonde beeld enkel genomen kon zijn in de eerste helft. Moedwillige misleiding van Charleroi dus. Het Sportcomité zal het dossier overmaken aan het bondsparket.


Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties