Saré: “Blijf werken voor een basisstek”

Wouter Laeremans
| 18 reacties
Saré: “Blijf werken voor een basisstek”
Foto: © SC

Volg Anderlecht nu via WhatsApp!

Bouba Saré werkt zich langzaam op in het A-team van Anderlecht. De 19-jarige Ivoriaan is een vaste invaller in het team van Ariël Jacobs. Maar klagen doet hij niet. “De trainer beslist.”

"Het klopt dat ik niet veel basisplaatsen afdwing in de competitie, maar dat wil niet zeggen dat ik het niet naar mijn zin heb hier. De trainer maakt de keuze, daar kan ik weinig aan veranderen”, zegt Bouba Saré met zachte stem.

“Of ik daarover al gesproken heb met de trainer? Nee. Waarom zou ik? Ik moet gewoon op training tonen dat ik een basisplek waard ben. Werken is de boodschap.”

In het begin van het seizoen zat de middenvelder vaak bij de elf starters van paarswit, maar sinds de doorbraak van Kouyaté op zijn positie, komt Saré vaak pas op het veld wanneer hij zijn goede vriend  vervangt.

“Natuurlijk ben ik niet jaloers op Cheik, hij is mijn ‘copain’. Dat hij speelt en ik niet, vind ik niet erg en het verandert zeker niets aan onze vriendschap”, ontkracht Saré de vraag.

“Kouyaté heeft meer infiltrerend vermogen dan ik. Mijn kwaliteiten zijn vooral verdedigend. Misschien speelt hij daarom en ik niet. Ik blijf gewoon werken op training, de trainer moet de opstelling maken.”

Zijn ploegmaats Ciza en Reynaldo kozen voor een uitleenbeurt aan respectievelijk Charleroi en Cercle Brugge, waar ze meer speelkansen krijgen dan bij Anderlecht. “Aan een uitleenbeurt heb ik nooit gedacht. Ik wil bij Anderlecht blijven, zeker tot het einde van het seizoen. Daarna zal ik wil zien waar ik uitkom”, blijft Saré oppervlakkig over zijn toekomst. 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties