Vercauteren bootst Mechelse ijspiste na

Wouter Laeremans
| 27 reacties
Vercauteren bootst Mechelse ijspiste na
Foto: © SC

Volg KRC Genk nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren wil optimaal voorbereid zijn voor de wedstrijd tegen KV Mechelen dit weekend. De coach van de Limburgers liet zijn troepen trainen op een keihard veld.

Ook het kunstgrasveld van Racing Genk lag niet optimaal, maar coach Frank Vercauteren besliste om de vrijdagtraining af te werken op een gewoon grasveld. “We moeten op alles voorbereid zijn. Daarom wordt het B-veld sneeuwvrij gemaakt voor de vrijdagtraining”, zegt de coach in Het Belang van Limburg.

“De voetbalbond heeft de clubs opgedragen hun velden sneeuwvrij te maken en ik wil dezelfde omstandigheden als zaterdagavond in Mechelen. Daarom trainen we op een schoongeveegd en keihard bevroren veld.”

Als de match toch naar een latere datum zou worden verschoven, moet Genk zich opmaken voor een hels competitieslot. Vercauteren heeft een boodschap voor al zijn spelers.“Je weet zo dat er enkele spelers zullen afhaken, als ze om de drie dagen moeten voetballen. Dan moeten anderen klaar staan.”

“Daarom waren tegen Standard de sterke prestaties van Barda en Huysegems zo belangrijk. Ik heb het deze week nog aangehaald in de kleedkamer. Dit is wat ik wil, iedereen moet op elk moment paraat zijn om zijn kans met beide handen te grijpen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties