Van Veldhoven: "Scoren is het probleem van AZ"

Ward Callens
| 2 reacties
Van Veldhoven: "Scoren is het probleem van AZ"
Foto: © SC

Harm Van Veldhoven zag zaterdagavond hoe zijn Roda JC verdiend ten onder ging bij AZ. Toch deden de Limburgers ruim 70 minuten mee voor de zege. "Scoren is misschien wel het probleem van AZ", zei de Limburgse coach achteraf.

“Als we die eigen goal niet maakten, was het ook nog heel lang spannend gebleven”, reageerde Harm Van Veldhoven na het verlies bij AZ Alkmaar. Een eigen doelpunt van Pa-Modou Kah zette de Alkmaarders op weg naar de zege.

Daarvoor speelden de bezoekers goed mee, maar geen van beide ploegen kon zijn kansen benutten. “Scoren is misschien wel het probleem van AZ. Dan moet je zelf je momenten pakken. We hebben er misschien wel twee gehad. FC Groningen had die gemaakt, en dan win je met 0-1.”

“Wij pakken dat moment niet en dan verlies je terecht na negentig minuten. In balvastheid hebben we echt niet het niveau gehaald. In de omschakeling kunnen we beter zijn”, aldus Harm van Veldhoven.

Roda JC staat op een voorlopige 14e plek in de Nederlandse Eredivisie. Dick Advocaat ziet zijn AZ oprukken naar de zesde plaats. (AN)
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties