Van der Sar doet niet mee op het WK

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Van der Sar doet niet mee op het WK
Foto: © SC

Edwin Van der Sar (foto) gaat niet meedoen op het WK in Zuid-Afrika. Nederland zal het dus met een andere doelman moeten stellen op het grootste voetbalfeest ter wereld. Wellicht wordt Maarten Stekelenburg zijn opvolger in het doel van Oranje.

Edwin Van der Sar heeft zijn beslissing vandaag wereldkundig gemaakt in de Nederlandse krant Algemeen Dagblad. "Ik heb mijn besluit genomen na de wedstrijd tegen Noorwegen. Ik wil het hierbij laten. Ik wil het nog één keer bevestigen: ik ga niet mee", aldus een zeer duidelijke doelman.

De laatste keer dat de doelman van Manchester United onder de lat stond bij de Nederlandse nationale ploeg was op 15 oktober 2008 bij de WK-kwalificatiewedstrijd in Oslo tegen Noorwegen. De doelman was eigenlijk al gestopt na het Euro 2008 in Zwitserland en Oostenrijk, maar maakte nog een uitzondering toen zowel Maarten Stekelenburg als zijn doublure Henk Timmer geblesseerd waren.

"Het is nu aan Stekelenburg om de kar te trekken", aldus nog Van der Sar. Wellicht zullen Michel Vorm (FC Utrecht) en Piet Velthuizen (Vitesse Arnhem) tweede en derde doelman worden op het WK.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties