Vercauteren: "Niet aan zesde plaats denken"

Nico Wieme
| 11 reacties
Vercauteren: "Niet aan zesde plaats denken"
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Frank Vercauteren toonde zich bijzonder streng voor zijn team na de moeizame 3-1-winst van Genk tegen Lokeren. De coach van de Limburgers wil niet veel aan die zesde plaats denken en wil het gewoon van match tot match bekijken.

"Ik denk dat we helemaal niet de kwaliteit hadden die we de voorgaande matchen getoond hebben", was Frank Vercauteren streng voor zijn ploeg. "Weinig scherpte, weinig fysieke en mentale kwaliteit. Alles een beetje trager, alles een beetje minder juist en ook wat twijfel. Dat zorgde ervoor dat het ernaar uitzag dat het 0-0 zou blijven. Er waren ook niet zoveel kansen."

Mentale weerbaarheid

"Doordat Lokeren plots scoorde, hebben wij gereageerd. We konden dan uiteindelijk gelijkmaken en gingen plots beter spelen. Dat positieve elan zorgde ervoor dat we uiteindelijk nog konden winnen. Zo zie je maar dat we ook kunnen winnen zonder goed te spelen. We hebben mentale weerbaarheid getoond", toonde de Genkcoach zich toch nog positief tegenover de VRT.

Vercauteren loofde ook de tactiek van de tegenstander. "Lokeren speelde heel goed georganiseerd. Emilio Ferrera heeft ons ook niet in ons spel laten komen. Zij hebben dat 75 minuten lang heel goed gedaan. Lokeren zat ook goed in de match omdat wij niet de kwaliteit hadden die van ons verwacht wordt. We waren gewoon niet goed genoeg."

Zesde plaats

Vercauteren wil niet gezegd hebben dat Genk nog absoluut die zesde plaats kan halen. "Ik ben het een beetje moe gezegd dat we niet aan die zesde plaats denken. Kan het nog? Laat het ons gewoon van match tot match bekijken. Ons eerste doel is Roeselare woensdag en daarna Cercle, Anderlecht, Kortrijk en dan zien we wel waar we eindigen."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties