Vrouw Alcaraz belaagd tijdens Club - Valencia

Manuel Gonzalez
| 65 reacties
Vrouw Alcaraz belaagd tijdens Club - Valencia
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Evangelina Bernárdez, de Argentijnse vrouw van de Paraguayaanse Clubverdediger Antolin Alcaraz, is tijdens het Europa Leagueduel met Valencia vorige week het slachtoffer geworden van agressie.

"Samen met een Spaanse vriend zat ik in het vak waar alle vrienden en familie van de Clubspelers zitten. Naast ons zaten vier mannen van een jaar of vijftig. Plots vroeg een van hen of we Spaans spraken. We zeiden van ja. Vervolgens beweerde hij dat we supporters van Valencia waren en dat we moesten opkrassen", aldus Evangelista aan Roularta.
 
"Ik begreep er niks van. Ik sprak hem toen aan in het Engels om te vragen wat het probleem eigenlijk was. Daarop zei hij: je bent hier in België, spreek eens Nederlands. Voor ik kon antwoorden, zag ik plots zijn zwaaiende hand naar mijn gezicht gaan. In een reflex kon ik met mijn hand de zijne nog afweren. Mijn hand was daarna rood en opgezwollen."

"Of hij dronken was? Nee, dat denk ik niet. Ze hebben hem voor de rest van de wedstrijd aangehouden en daarna naar huis laten gaan. Na de match heeft de politie mijn verklaring afgenomen en dat was het."

Club Brugge reageerde ook op het voorval: "Zoals onze procedure voorschrijft, hebben onze stewards die man direct uit de tribunes gehaald. Wij hebben hier in het stadion een 'onderzoekskamertje'. Daar is hij ondervraagd door de politie. Hij heeft de rest van de wedstrijd dus niet meer gezien. Wat er verder met hem gebeurd is, weet ik niet. We moeten hier ook niet meer van maken dan het is. Mevrouw Alcaraz was aangedaan, maar er gebeuren wel ergere dingen in een stadion."
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Europa League

Nieuwste reacties