Buffel: "Sommigen kunnen niet met druk om"

Buffel: "Sommigen kunnen niet met druk om"
Foto: © SC

Thomas Buffel speelde een opvallende partij tegen zijn ex-ploeg. De middenveld kon echter op zijn eentje Genk niet op sleeptouw nemen. “Misschien werd de druk op sommige medespelers te groot.”

Thomas Buffel had zo zijn eigen verklaring voor de nederlaag van KRC Genk. “Na de winterstop hebben we er gedurende vier matchen het beste van gemaakt. Opeens krijgen we signalen dat we weer in aanmerking voor de top zes komen. Ik had dan ook de indruk dat sommige spelers met die druk niet omkunnen. Hieruit moeten we lessen trekken. We moeten daar leren mee omgaan.”


Supervorm
 

De Bruggeling in Genkse loondienst verkeert nochtans zelf in een uitstekende vorm. “Ik had vandaag vier of vijf assists kunnen geven. Elyaniv Barda kopte ongelukkig op de lat. Ik verkeer in een geweldige vorm. Mijn acties lukken goed, ik voel me ook goed en ik krijg veel vertrouwen.”

 

Buffel vond dat de grasmat van het Jan Breydelstadion geen goed voetbal toeliet. “Cercle speelde veel met de lange bal. We wisten waarom: door het slechte veld was goed combineren onmogelijk. Genk heeft niet het type spelers om met die lange bal te werken. Bovendien kwamen we achter en moesten we gaan hopen dat de bal eens goed zou vallen.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties