Capello: "Terry geen aanvoerder meer, zolang ik er ben"

Ward Callens
| 2 reacties
Capello: "Terry geen aanvoerder meer, zolang ik er ben"
Foto: © SC

Zolang Fabio Capello bondscoach van Engeland is, zal John Terry de aanvoerdersband niet meer dragen. Dat heeft de Italiaanse keuzeheer duidelijk gemaakt in een interview met The Independent.

“Tot het WK en op het WK zelf zal John Terry geen aanvoerder zijn, en dat zal hij ook niet meer worden zolang ik bondscoach ben”, vertelt Fabio Capello tegenover The Independent. “John kan ook een leider zijn zonder aanvoerdersband. Ik heb hem verteld dat hij zichzelf moet blijven.”

 

“Ik denk niet dat hij het respect van zijn medespelers heeft verloren”, vervolgt de Italiaan. “Ik heb mijn aanvoerders altijd verteld dat zij een voorbeeld moeten zijn voor jonge kinderen en supporters. Dat was Terry niet, en dat begreep hij.”

“Ik hoop dat dit hoofdstuk definitief is afgesloten. Ik heb er op geen enkel moment over nagedacht om hem uit de selectie te zetten”, meent de Engelse bondscoach. 

Capello sluit ten slotte niet uit dat Wayne Bridge zijn beslissing om niet meer voor de nationale ploeg uit te komen herziet. “We hebben nog drie maanden de tijd om hem van gedachten te veranderen. Ik heb altijd de deur voor iedereen open laten staan en dus nu ook. Voor mij is hij gewoon geblesseerd”, aldus Fabio Capello.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties