Evens: "Laat ons rustig Cerceltje blijven"

Nico Wieme
| 4 reacties
Evens: "Laat ons rustig Cerceltje blijven"
Foto: © SC

Cercle haalde het zaterdagavond met 1-0 van KRC Genk. Bernt Evens stelt ook vast dat groen-zwart een goede reeks aan het neerzetten is. “We hebben hard gewerkt tijdens de zomer- en winterstage. Nu vallen de puzzelstukjes in elkaar.”

“We zetten met 18 op 21 een mooie reeks neer”, trapte Bernt Evens een open deur in. “Dit is ongezien voor Cercle. Tegen Genk was er wel wat geluk mee gemoeid. Langs de andere kant hebben we zelf twee keer de paal geraakt.”

 

Basis

 

De linksachter verklaarde waarom Cercle nu aan zo’n goede reeks bezig is. “Hier moeten we op verder bouwen. Iedereen ziet nu dat wij wel degelijk potentieel hebben. Voor Nieuwjaar stond de ploeg er nog niet. Nu hebben we een basis. Het zit goed in elkaar. Laat ons maar rustig Cerceltje blijven. We komen van ver en kunnen snel weer diep vallen.”

 

“Hadden we deze reeks niet gezet, dan streden we nu tegen de degradatie”, toonde Evens zich nuchter genoeg. “Dit is echt een zwaar seizoen en er volgen nog veel matchen. Tijdens de zomer hebben we echter hard aan de conditie gewerkt in Portugal en ook onze winterstage in Blankenberge was goed. Daardoor hebben we totnogtoe weinig geblesseerden gehad.”

 

De verdediger heeft zelf ook zijn plaats gevonden bij groen-zwart. “Dat het voor Nieuwjaar niet liep, lag aan mezelf. Nu heb ik mezelf teruggevonden. Ik heb weer spelvreugde.”

 

De Boeck mag hoger mikken

 

Dat Cercle nu succes kent, ligt zeker voor een groot deel aan coach Glen De Boeck. “Onze trainer zet zijn stempel op de ploeg. Over enkele jaren mag hij gerust hoger mikken. Laat hem eerst nog maar wat rijpen bij Cercle en hier eerst een prijs pakken.”
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties