Ivoorkust zet Halilhodzic op straat

Ivoorkust zet Halilhodzic op straat
Foto: © SC

Vahid Halilhodzic is niet langer bondscoach van Ivoorkust. De Bosniër kreeg zaterdag zijn C4 van de Ivoriaanse voetbalbond, die binnen tien dagen een opvolger zal aanduiden.

Er werd al enige tijd gespeculeerd over de toekomst van Vahid Halilhodzic bij Ivoorkust. Zo slaagde hij er niet in het West-Afrikaanse land voorbij de kwartfinales van de Afrika Cup te loodsen en daagde hij vorige week niet op in Sun City voor een pre-WK workshop voor bondscoaches.

Jacques Anouma, de voorzitter van de Ivoriaanse voetbalfederatie, zei vorige week dat hij tegen eind februari een beslissing zou nemen over de toekomst van Halilhodzic. Zaterdag kondigde hij het ontslag van de Bosniër aan tijdens een televisiedebat op de staatszender.

Anouma zei dat hij binnen tien dagen een opvolger zal aanduiden. Guus Hiddink geldt als de absolute favoriet om Didier Drogba en co tijdens het WK onder zijn hoede te nemen. Op 1 augustus gaat de Nederlander aan de slag als bondscoach van Turkije.

Ook Eric Gerets werd lange tijd genoemd als kandidaat-bondscoach van Ivoorkust, maar gaf eerder deze week aan dat hij een duobaan niet ziet zitten. Ivoorkust zit tijdens het komende WK in Zuid-Afrika in Groep G met Brazilië, Portugal en Noord-Korea. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

African Cup of Nations

Nieuwste reacties