Ook Bazel kan Rapide Lebbeke niet afstoppen

Gentil Dossche
| 0 reacties
Ook  Bazel kan Rapide Lebbeke niet afstoppen
Foto: © SC

In een wervelende eerste helft legde Rapide de basis van een verdiende overwinning die de druk verhoogt op de dichtste achtervolgers. In het laatste half uur zette Bazel de leiders onder druk maar puntenwinst zat er niet in.

Al van bij de aanvang drukte Rapide de bezoekers achteruit maar kon twee open kansen niet verzilveren. Zowel Bart Van Driessche als Bram De Roover kregen voorzetten van Lendert Putteman niet tegen de netten, terwijl Jeroen Scheerlinckx naast kopte. Toen Bart Van Driessche de bal op het hoofd van De Roover schilderde was het wel raak. Enkele minuten later stuurde Jeroen Scheerlinckx een perfecte voorzet richting Putteman en die liftte de bal over de verbouwereerde Timmy Van Lombergen. De thuisploeg meteen op rozen en Bazel had geen tegenzet. Van Lombergen moest zich reppen op een verre knal van B. Van Driessche en een kopbal van De Roover, terwijl Putteman te hoog mikte. Aan het halfuur stak Bazel dan toch de neus aan het venster. Yannick Van der Meiren kopte een hoekschop boven de vuisten van Koen Mathijs op de lat. Aan de overkant kwam B. Van Driessche centimeters te kort bij een teruglegger van Steven Foket. Diego De Keersmaeker kopte een voorzet voorlangs en Mathijs moest zich reppen op een schot van Jeroen Spinoy. Op slag van rust toonde het Lebbeekse koningskoppel nogmaals zijn kunsten. Putteman dropte de bal perfect tussen Van Lombergen en Wim Oste en De Roover was er als de kippen bij om beiden voor schut te zetten.

Ook na de rust nam Rapide het eerste initiatief maar De Roover vlamde in één tijd naast. De wedstrijd viel helemaal stil tot Foket met een intelligente pass De Roover bereikte. De knal ging onbesuisd over. Even later kende de thuisspits pech toen hij vanuit stand een loeier op de kruising trapte. Toen uitblinker Putteman uit voorzorg naar de kant ging kreeg Bazel plots vleugels. De Keersmaeker bediende de vrijstaande Spinoy en Mathijs was kansloos. Even later kreeg Mathijs een voorzet niet geklemd maar Diederik Van Driessche kon onheil voorkomen. Glenn Van Havere kopte een strakke vrijschop over de lat. In het slot moest Van Lombergen nog plat bij een knal van Moussa Ogab.

Rapide Lebbeke:Mathijs, K. Scheerlinckx, De Visscher, Verhoogen, J. Scheerlinckx, Putteman (66’ De Smedt), D. Van Driessche, Foket (76’ Ogab), B. Van Driessche, De Roover, Van den Abbeele.

Eendracht Bazel:Van Lombergen, Van der Meiren, Oste, De Loose (37’ De Paep), K. Van Havere (73’ De Waegeneer), Claessens, G. Van Havere, Spinoy, Mallentjer, De Keersmaeker, D. Van Havere (37’ De Jonghe).

Doelpunten:10’ De Roover 1-0; 15’ Putteman 2-0; 42’ De Roover 3-0; 76’ Spinoy 3-1

Gele kaarten:De Visscher, Foket, Oste, Claessens, G. Van Havere

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Oost-Vlaanderen (2C)

Nieuwste reacties