Maes: ''Mechelen zal er alles aan doen om te winnen''

Ruben Philippe
| 26 reacties
Maes: ''Mechelen zal er alles aan doen om te winnen''
Foto: © SC

Zondagavond wordt de wedstrijd tussen KV Mechelen en Zulte Waregem één van de belangrijkste uit de competitie. Als Zulte Waregem een overwinning boekt, is het zeker van deelname aan play-offs 1. De ploeg van Dury zal de zege echter niet cadeau krijgen.

Zulte Waregem heeft zondagavond alles in eigen handen. Als ze komaf maken met KV Mechelen, dan is de ploeg van Dury zeker van deelname aan play-offs 1. Als Essevee echter punten laat liggen, krijgt Standard de ideale gelegenheid om zich te kwalificeren.

De supporters uit Luik vrezen dat KV Mechelen de wedstrijd tegen Zulte Waregem zeer licht zal opnemen. Malinwa is immers al uitgeschakeld voor de play-offs 1 en heeft bovendien de bekerwedstrijd tegen AA Gent in het achterhoofd. Toch verzekert Peter Maes dat KV Mechelen er voor de volle 100 procent zal voor gaan. "KV zal er alles aan doen om zondag te winnen", vertelt de coach in HBvL.

"Niet om Zulte Waregem of Standard een cadeau te doen, maar om onszelf te helpen. Wij hebben geen enkel belang bij één van beide clubs. KV heeft zondag wel wat te winnen: we willen die achtste plaats verdedigen, want die levert extra tv-geld op, we willen de competitie afsluiten met 39 punten én we willen de slechte prestatie op Zulte Waregem rechtzetten", verdedigt Maes zich.

Ook de bekerwedstrijd tegen AA Gent, vier dagen later, zal niks wijzigen aan het samenstellen van de ploeg. "Ik ga zeker geen B-ploeg opstellen of spelers laten rusten. Wij hebben het afgelopen weekend al gerust. Vier dagen is genoeg om te recupereren. Daarbij, wij hebben een goede prestatie tegen Zulte Waregem nodig om in de ideale mentale toestand naar Gent te trekken. Kortom, er zal zondag weer wat te beleven zijn op KV", zo besluit hij. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties