Interview Proto: "Statistieken zijn zoals mini-rokjes"

Steurbaut Kersten
| 7 reacties
Proto: "Statistieken zijn zoals mini-rokjes"
Foto: © SC

Anderlecht moet donderdag een 3-1-achterstand goed maken tegen Hamburg. Statistisch gezien maakt Anderlecht weinig kans tegen de Duitse nummer vijf, maar daar wil doelman Silvio Proto niet te veel belang aan hechten.

“Een oude trainer van mij, Albert Cartier, zei altijd het volgende over statistieken: Het is net zoals bij mini-rokjes. Het geeft een idee, maar het verbergt het essentiële”, zegt Proto.

Papier

“Lyon was duidelijk twee maatjes te groot voor ons en ook Hamburg beschikt over een betere ploeg. Maar op papier was Athletic de Bilbao dat ook. De voorbije jaren hadden we Europees misschien te veel respect, maar nu gaan we ervoor. We hebben er goede hoop op.”

Voor Proto wordt het geen makkelijke wedstrijd. Om de kwalificatiekansen te verhogen kan hij maar best zijn netten schoon houden. “Voor een doelman is het nooit makkelijk op Anderlecht. Het gebeurt maar zelden dat ik zes reddingen op een wedstrijd moet doen, maar je moet wel geconcentreerd blijven.”

“Tegen Racing Genk doe ik twee uitstekende reddingen, maar ik kan nog altijd niet beschrijven hoe ik die tweede bal van Thomas Buffel gepakt hebt. Op zijn eerste schot heb ik een goede reflex, maar voor die tweede bal ging het veel te snel om het te beseffen.”

Vaseline

Zo beseft Proto ook nog niet hoe Ruud Van Nistelrooy hem in Hamburg vanuit een bijna onmogelijke hoek wist te verschalken. “De hoek was volledig afgesloten. Ik kan er nog altijd niet bij dat die bal tegen de netten ging. Hij ging zelfs eerst nog tegen de paal. Ik verdenk Ruud ervan dat hij vaseline aan de paal heeft gesmeerd.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties