Onyewu: "Standard moet er in geloven"

Anthony Van der Planken
| 1 reacties
Onyewu: "Standard moet er in geloven"
Foto: © SC

Een verrassende gast deze week op Sclessin. Oguchi Onyewu kwam zijn oud-ploegmakkers bezoeken en sprak hen meteen ook moed in voor de cruciale wedstrijd tegen AA Gent.

Standard moet vanavond winnen van Gent wil het nog kans maken op deelname aan play-offs 1. Bovendien moeten de Rouches hopen dat Zulte Waregem niet wint op het veld van KV Mechelen. Het bezorgt Onyewu een déjà-vu. "In 2006 waren wij ook afhankelijk van een ander resultaat. Toen konden we op de laatste speeldag kampioen worden als we Gent klopten en Anderlecht niet zou winnen van Zulte Waregem. We verloren zelf, terwijl Anderlecht toch won. De supporters waren toen ontevreden, maar we werden uiteindelijk toch knap vice-kampioen."

Nog meer toeval: net als vorig seizoen kan ex-trainer Michel Preud'homme Standard op de slotspeeldag een hak zetten. Toen verhinderde een penaltymisser van Bryan Ruiz een Luikse nachtmerrie. "Michel kent Standard bijzonder goed. Het wordt dus niet makkelijk, maar alles is mogelijk. Het vorige seizoen heeft aangetoond dat je nooit de hoofdjes mag laten zakken. Na het gelijkspel op Zulte Waregem toen zei iedereen dat we de titel konden vergeten. En kijk..."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties