Onduidelijkheid over degradatie in tweede klasse

Steurbaut Kersten
| 16 reacties
Onduidelijkheid over degradatie in tweede klasse
Foto: © SC

Wie degradeert er dit seizoen naar derde klasse? Ongeveer anderhalve maand voor het einde van de competitie in tweede klasse is er nog steeds geen duidelijkheid. Tweede- en derdeklassers schermen met een ander reglement.

In normale omstandigheden is er weinig ruimte voor discussie: de nummers 16 en 17 in het klassement spelen de barragewedstrijden voor het behoud, de nummers 18 en 19 degraderen rechtstreeks naar derde klasse.

Als een ploeg zijn licentie niet haalt, Moeskroen in dit geval, dan is er volgens de bondswetten één daler minder. Op die manier zou de nummer zestien uit tweede klasse, op dit moment KVK Tienen, ontsnappen aan de barrages.

Een foute conclusie, vinden de derdeklassers. Zij halen een ander reglement vanonder het stof dat zegt dat er een bijkomende stijger is.

“Er is inderdaad een ander reglement”, zegt Tienen-secretaris Paul Swartenbroek aan ROB. “Dat zegt dat als er een ploeg verdwijnt, er een extra stijger is uit de volgende reeks. Het Uitvoerend Comité beslist op 9 april welk reglement toegepast zal worden. Er is daarna nog beroep mogelijk bij de voetbalbond, en als er iemand daarna nog naar de burgerrechtbank trekt, zijn we helemaal vertrokken.”

In het slechtste geval is de competitie dus afgelopen vooraleer er zekerheid is over het behoud.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties