Daerden: "Wij zijn FC De Kampioenen niet"

Steurbaut Kersten
| 37 reacties
Daerden: "Wij zijn FC De Kampioenen niet"
Foto: © SC

Jos Daerden mag dan al zeker zijn dat hij volgend jaar niet meer op de bank zit op het Kiel, de Limburger blijft met hart en ziel werken voor Germinal Beerschot. “Ik wil er geen speeltuin van maken.”

Dat het menens is, bewees Daerden door maandag achter gesloten deuren te trainen om wat “tactische zaakjes uit te proberen.”

“Natuurlijk hadden we liever in play-off 1 gezeten”, zegt Daerden in HLN. “Maar we moeten dit nu niet als zomaar een aanhangsel van de competitie beschouwen. Dit gaat nog altijd ergens om. Wij zijn FC De Kampioenen niet.”

De spelers gaven Daerden een positief signaal. “Ik heb hen gevraagd of er jongens zijn die zich in de gegeven omstandigheden niet meer kunnen opladen voor het competitieslot, maar kreeg geen reactie. Ik ga er dan ook van uit dat ik op iedereen kan blijven rekenen.”

Mats Rits

Het bestuur van Germinal Beerschot dringt erop aan om jongeren de kans te geven. “Natuurlijk gaan we niet alle jongeren tegelijk voor de leeuwen gooien. Daar bewijs je hen geen dienst mee. Een speler moet op training laten zien dat hij er klaar voor is. De voorbije maanden vond ik dat bijvoorbeeld met Mats Rits niet helemaal het geval.”

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties