Acht goals in Lokeren - Cercle Brugge

Acht goals in Lokeren - Cercle Brugge
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Lokeren heeft een droomstart genomen in groep A van play-offs 2. De Waaslanders klopten Cercle Brugge met 5-3. Acht goals in een wedstrijd die zich aankondigde als oninteressant. Niet slecht!

De wedstrijd was amper aan de gang of Cercle kreeg een hoekschop. Hans Cornelis zette zich achter de bal en tot ieders verbazing -niet in het minst die van Cornelis zelf- dwarrelde de bal voorbij iedereen in doel. Acht minuten later stond het alweer gelijk. Een geweldige lange bal van Gueye werd door Mokulu mooi aangenomen en panklaar gelegd voor Malki, die onder Verbist kon binnenschuiven. Een fantastische aanval!

Lokeren voetbalde heel goed mee en Cercle had het moeilijk op stilstaande fases. Even later demonstreerde Leko nog eens zijn traptechniek. Hij schilderde de bal op het hoofd van Gueye en de Senegalees kopte de bal mooi in de bovenhoek. Verbist had geen verhaal.

De partij verwaterde stilaan en Lokeren trok een muur op voor de eigen zestien en probeerde er met lange ballen uit te komen. De beste kans was voor Frederik Boi, maar hij schoot voor een leegstaand doel hoog over.

De tweede helft begon opnieuw leuk. Beide ploegen gingen vrank en vrij hun kans. Cercle kon al vrij vlug gelijkmaken. Een ideale voorzet van Boi werd door Foley even netjes afgewerkt. Lokeren reageerde echter snel en de Waaslanders leken in niets op het team uit de reguliere competitie. Flankspel, diepgang, vlotte combinaties,… het was soms een plezier om naar te kijken. Merkwaardig.

Overmeire en Sokota maakten in tien minuten het verschil. Overmeire met een afgeweken schot, Sokota werkte een voorzet van Ziv in doel. Al moet gezegd dat de Cercle-defensie niet helemaal vrijuit ging bij die laatste goal. Foley maakte even voor tijd de aansluitingstreffer, maar Leko nam één minuut later alle twijfels weg door een vrijschop in de hoek te trappen.

Lokeren speelde verlost van alle druk een heel goede wedstrijd. De weerbaarheid waarmee ze eerst 0-1 en daarna de 2-2 ongedaan maakten, gaf de indruk dat ze deze play-offs heel serieus aanpakken. Cercle zit duidelijk al met zijn hoofd bij de bekerfinale. Vooral de defensie maakte een wel zeer wankele indruk. (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties