Interview Suarez: "Ik dacht aan terugkeren naar Argentinië"

Suarez: "Ik dacht aan terugkeren naar Argentinië"
Foto: © SC

Het is een andere Matias Suarez die tegenwoordig op Anderlecht rondloopt: hoofd omhoog, handjes schuddend, soms zelfs een woordje Frans,... Kortom: op en naast het veld maakte hij een transformatie door.

Het belangrijkste woord dat Suarez dezer dagen in de mond neemt is 'confianza', Spaans voor vertrouwen. Typerend voor het voetbal dat Suarez en Anderlecht de laatste weken op de mat leggen.

Matias, je lijkt het niveau van in het begin van het seizoen teruggevonden te hebben?
"Ik heb er niet echt een verklaring voor. Ik doe mijn best op training en dat geeft vertrouwen. Ik krijg ook meer speeltijd en dat is de belangrijkste reden, denk ik. En de bal rolt momenteel zoals ik wil."

Ben je op het niveau dat je haalde in Argentinië?
"Dat nog niet helemaal, daarvoor moet ik nog wat progressie maken. In man-tegen-man-situaties moet ik nog meer het verschil kunnen maken. Ik probeer het wel, want het vertrouwen is er, maar het lukt nog niet altijd."

Ben je al wat gewend aan je positie op de flank?
"Het begint. Ik speel er niet tegen mijn zin hoor. Op de flank word ik een completer speler, ik leer er veel bij. Natuurlijk speel ik nog altijd liever in het centrum, maar dit gaat mijn carrière ten goede komen."

Je doet ook wel je deel van het verdedigend werk.
(lacht) "Ja, ik probeer soms te tackelen, maar dat is meer naar de bal toe schuiven dan echt met de bedoeling hem af te pakken. Daarvoor moet je bij Biglia zijn, dat is de 'meester van de tackle'."

Vertrouwen is duidelijk belangrijk voor jou?
"Ja, dat is alles voor mij. Ik heb een poos mentaal diep gezeten toen ik niet speelde. Ik dacht er zelfs aan om terug te keren naar Argentinië. Ja, ik meende dat echt dat ik wilde vertrekken, maar de situatie is nu helemaal anders."

Hoe is het afscheid van Nicolas Frutos bij jou aangekomen?
"Het was pijnlijk voor ons allemaal, want Nico was een smaakmaker, zowel op als naast het veld. Hij zorgde voor ambiance in de kleedkamer. Maar tegelijk waren we ook opgelucht, want we zagen Nico elke dag afzien. Het was beter voor hem ook."

De match tegen Brugge lijkt al beslissend te gaan worden?
"Dat durf ik niet zeggen. Het is een grote tegenstander die ons zaterdag opwacht. Die gaan ons ook niet zomaar laten spelen. Het is nog een lange rit. Na Club zijn er nog zeven matchen te spelen."

Is het anders spelen met De Sutter of Lukaku in de spits?
"Nee, het zijn allebei goede centrumspitsen. Ik hoef niet echt anders te spelen bij de één of de ander."

Is er al sprake van euforie in de kleedkamer?
"Nee, absoluut niet. Na een gewonnen match, zoals tegen Zulte Waregem en Gent, zijn we blij, maar de dag erop wordt daar met geen woord meer over gerept. Op naar de volgende wedstrijd! De concentratie in de kern is optimaal." (AN)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties