Barda loodst Genk voorbij Standard B

Fabian Morren
| 181 reacties

Racing Genk heeft ook zijn tweede wedstrijd in de play-off 2 gewonnen. De Limburgers wonnen van Standard, dat met een veredeld B-elftal aantrad.

Standard gaat voluit voor de Europa League. Trainer Dominique D'Onofrio liet alle sterkhouders aan de kant. Onder meer Milan Jovanovic, Igor De Camargo en Dieumerci Mbokani bleven aan de kant. Jovanovic en Mehdi Carcela zaten zelfs niet op de bank.

Racing Genk nam dan ook het initiatief tegen het onuitgegeven elftal van Standard. De Rouches misten duidelijk automatismen, al was Grégory Dufer wel dicht bij de openingstreffer. Genk-doelman Laszlo Köteles bracht echter redding. Aan de overkant schreeuwde heel Genk om een doelpunt omdat Kristof Van Hout de bal achter de lijn redde.

Genk kwam wat later op voorsprong. Kevin De Bruyne stuurde Elyaniv Barda diep, die de 1-0 tegen de netten duwde. Vlak voor de rust had Marvin Ogunjimi Genk op rozen kunnen zetten, maar doelman Van Hout bracht redding.

D'Onofrio gooide na de rust onder meer Witsel en De Camargo in de strijd. De Camargo had in de blessuretijd nog de gelijkmaker aan de voet, maar besloot naast. In de slotminuut redde Köteles zijn team nog op een schot van de ingevallen Sébastien Pocognoli. (AN)