Lierse en de jeugd

viki meeuwis
| 4 reacties
Lierse en de jeugd
Foto: © SC

Zondag de Ronde Van Vlaanderen bekeken op tv, en dan vertrok ik terug naar Noorwegen. Zaterdagavond heb ik eerst de 3-1 overwinning van Lierse nog meegevierd.

Als  supporter en echt jeugdproduct was ik gelukkig met de overwinning. Als trainer en vooral als ex-jeugdcoördinator was ik iets minder gelukkig. Na de rode kaart van Deflandre stonden er namelijk nog amper drie Belgen in het geel-zwarte shirt.

Er is een ongeschreven voetbalwet dat een buitenlander meerwaarde moet brengen in de ploeg. Vooral na de eerste helft van Lierse - Turnhout, was daar weinig van te merken. Dat doet  pijn bij me.

Eigen jongens die worden geblokkeerd door jongens uit het buitenland. Daarover kunnen we wel een boompje opzetten. Lierse wil en moet naar eerste klasse. Dit is immers zeer belangrijke voor de eigen jeugd. Nu gaat het een beetje op de kap van onze eigen jongens.

Ik ben er me ten zeerste van  bewust dat het niet zo makkelijk meer is om eigen jeugd te laten doorstromen naar het eerste elftal. Het is niet meer zoals in mijn tijd toen we zelfs in eerste klasse al kansen kregen om ons te tonen in de A-kern. In die tijd was Lierse was dan ook gekend voor het opleiden van eigen talenten. Meer nog, Lierse was de ploeg bij uitstek die de jongeren kansen gaf en een vaste plaats liet afdwingen. Lierse, eigen jeugd. Als je het ene woord gebruikte was het andere er direct aan gelinkt.

Als het aan mij zou liggen, wel dan blijven we maar wat langer in tweede klasse en werken we met onze eigen jongens. Dit klinkt misschien hard en wellicht moet ik deze visie na verloop van tijd ook bijsturen. Getuigt mijn idee misschien van naïviteit?

Tijdens mijn verblijf hier heb ik enkele keren wat tijd doorgebracht op de jeugdvelden van Lierse. Daar zie je toch veel kwaliteit. Ze hebben me de plannen voorgelegd voor de volgende seizoenen. Ik kan je verzekeren dat de toekomst  er bijzonder goed uitziet wat me uiteraard veel deugd deed. Men heeft heel hard gewerkt na mijn vertrek. De jeugdtrainers, jeugdcoördinators, mensen van het jeugdbestuur en natuurlijk de talrijke vrijwilligers, zijn ze allemaal zo gedreven. Ik ben er trots op. Trots dat ik daar een deeltje van heb uitgemaakt, maar vooral dat het er zelfs nog beter geworden is.

Ik hoop dan ook dan de heer Maged Samy dit niet uit het oog verliest. Want ook ik ben hem dankbaar, dankbaar dat hij Lierse in leven heeft gehouden.

Veel succes, voor de gehele Lierse familie.

Lierse plezierke.......

David Brocken

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

Nieuwste reacties