Gibson heeft indruk gemaakt op Ferguson

Mathias Dumarey
| 3 reacties
Gibson heeft indruk gemaakt op Ferguson
Foto: © SC

Darron Gibson (foto), ooit een jaar aan de slag bij RFC Antwerp, heeft dit jaar veel indruk gemaakt op zijn manager sir Alex Ferguson. De middenvelder beleeft dit jaar het seizoen van de doorbraak bij Manchester United.

"Iedereen kon zijn prestatie zien tegen Bayern München. Hij scoorde dit seizoen in alle competities samen toen zijn zesde doelpunt. Daar kunnen we niet omheen", aldus sir Alex Ferguson die in Darron Gibson de opvolger van Paul Scholes ziet. "Hij presteert de cijfers die we vroeger van Scholes zagen. Die was elk seizoen goed voor een vijftiental doelpunten en zo'n soort speler hebben we nu Scholes ouder wordt al een hele tijd niet meer in de rangen", aldus de Schot.

De opmars van Gibson betekent dat Ferguson het rustig aan kan doen met Owen Hargreaves. Die kan na twee jaar van blessureleed eindelijk weer meetrainen. "Het is moeilijk te zeggen wanneer hij weer kan meedoen. Hij traint goed en zat al in de selectie voor de partij tegen Chelsea. Zijn prestaties op training zijn prima, maar ik denk dat het middenveld momenteel geen thema is voor hem omdat we daar al genoeg alternatieven hebben", besluit Ferguson.

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties