Koster: "Ik heb te doen met Roeselare"

Manuel Gonzalez
| 17 reacties
Koster: "Ik heb te doen met Roeselare"
Foto: © SC

Adrie Koster is niet enthousiast over het systeem van de play-offs. In Nederland werd deze opzet enkele seizoenen geleden al afgetest.

Koster maakte als hulpcoach van Ajax het systeem in Nederland nog mee, maar daar werd het al afgevoerd. "Ik ben er nog steeds geen voorstander van. Het eerlijkst is dat alle matchen onderling worden gespeeld, en dat wie daar het sterkst van blijkt, de kampioen is. Die verhoudingen zouden ook dit jaar kloppen. Anderlecht was het sterkst na de hele reeks en wij waren tweede", aldus Koster in HNB.

"Dan zorg je er ook voor dat de sterkste ploegen in Europa uitkomen. Dat kan enkel het coëfficiënt ten goede komen. In dit systeem kunnen ook de ‘mindere goden' de voorronde van de Champions League spelen. Als zij dan minder punten halen, zakt België op de ranking en snijdt het uiteindelijk in eigen vingers. Dat kan toch nooit de bedoeling zijn."

"In tien matchen kan de invloed van zaken als een scheidsrechterlijke dwaling ook groter zijn dan bij de reguliere competitie. In een reeks van 28 matchen is dat minder, want dan wordt alles uiteindelijk wel in evenwicht gebracht."

"Om maar te zwijgen over Roeselare. Dat maak je toch niemand wijs. Die ploeg heeft nu, in het midden van het seizoen, helemaal niks om handen. Die jongens moeten nu op vakantie en moeten dan weer helemaal opgeladen worden voor de eindronde met de tweedeklassers."

"Ik weet niet hoe het met de financiële kant van de zaak zit. Maar het zou wel een goede zaak zijn mocht het extra geld dat gegenereerd wordt uit die play-offs, geïnvesteerd worden in de jeugdopleidingen en de professionalisering van de clubs."

"Het zou een slechte zaak zijn als het extra geld naar het aanwerven van nieuwe spelers gaat of naar de verhoging van spelerslonen. Dan worden enkel de spelers er beter van. Terwijl het extra geld net een mogelijkheid zou kunnen zijn om de structuren van het voetbal te verbeteren en te versterken."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties