Helsingborg verstevigt leiderspositie

viki meeuwis

In de Zweedse Allsvenskan werd de zesde speeldag midweeks afgewerkt.

Zoals verwacht wist Helsingborg de drie punten te pakken tegen Åtvidabergs. Iets na het half uur wist Rasmus Jönsson de bal te passen naar Christoffer Andersson die kon scoren. Kort na de rust lag een identieke combinatie aan de basis van de 2-0. Rasmus Jönsson zette in de slotfase Erik Sundin nog op weg naar doel wat Helsingborg de 3-0 opleverde en de drie punten. Helsingborg staat nu eerste in het klassement met zestien punten uit zes matchen.

Hoewel Häcken sterk aan het seizoen begonnen is, loopt het de laatste wedstrijden iets minder makkelijk. Ook tegen Malmö gingen ze woensdag de boot in. Edward Ofere zette Malmö al vroeg in de wedstrijd op voorsprong. Iets voor het half uur kon Paulinho de gelijkmaker binnenwerken. Twee doelpunten kort na de rust van Daniel Andersson en Molins waren voldoende voor Malmö om de drie punten te rapen en zo de tweede plaats te bezetten met veertien punten.

AIK verloor voor de vierde keer dit seizoen, ditmaal van Halmstads BK. Een doelpunt van Jonas Gudni Saevarsson in de slotfase leverde Halmstad de overwinning op in het Råsunda Stadion. AIK staat nu op de voorlaatste plaats met amper twee punten waardoor de landskampioen van vorig jaar nu verrassend op een degradatieplaats staat. Gelukkig voor AIK is het seizoen nog maar net begonnen.

De winnaar van tweede klasse, Superettan, Mjällby is dan weer aan een veel betere seizoensstart bezig. Mjällby geraakte echter niet voorbij Kalmar zodat de partij op een doelpuntenloos gelijkspel eindigde. Mjällby staat derde met elf punten. Kalmar schiet met dit ene puntje niet veel op en staat derde laatste met slechts vier punten.

IFK Göteborg zinkt dieper weg

GAIS schakelde Gefle IF uit met 2-1. Fredrik Lundgren wist in de 22e minuut de score te openen. Jonatan Berg wist kort voor de rust de gelijkmaker binnen te werken maar een goal van Wanderson do Carmo net na de rust bezegelde het lot van Gefle.

Brommapojkarna verloor in eigen huis van Örebro. Alejandro Bedoya kreeg net voor de rust een goede pass van Patrik Anttonen wat de 0-1 opleverde. Dit bleek uiteindelijk voldoende voor de overwinning.

Elfsborg boekte een comfortabele 3-1 overwinning op Djurgården. Johan Oremo opende de score voor Djurgården vroeg in de eerste helft  maar twee doelpunten voor rust van Denni Avdic en eentje kort na de pauze van Martin Ericsson waren voldoende voor Elfsborg.

Trelleborgs won op eigen veld met 2-1 van IFK Göteborg. Een vroege goal van Andreas Drugge zette de thuisploeg op voorsprong. Op het half uur wist Mattias Adelstam de voorsprong nog uit te bouwen. Pas na de rust slaagde Göteborg erin om tegen te prikken, via Thomas Olsson. Met dit verlies staat IFK Göteborg op een erg teleurstellende vierde laatste plaats met amper vijf punten.