Analyse Titelstrijd nu al gestreden?

carol Vander Cruyssen
| 9 reacties
Titelstrijd nu al gestreden?

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

SK Heist lijkt de pedalen kwijt, Rupel Boom moest 2 punten achterlaten bij een herboren Mechelen. Ternat en Ieper doen een gouden zaak in de degradatiestrijd. Temse snakt naar de eindmeet en Cappellen en Torhout lijden duur puntenverlies.

Zwalpend SK Heist
 
Op deze 34ste speeldag moet SK Heist voorlopig Rupel Boom laten gaan. De Steenbakkers konden niet ten volle profiteren van de nederlaag van hun concurrent, want zelf gaven ze nog 2 punten prijs tegen een knokkend Mechelen. Rupel Boom kwam vrij vroeg en gemakkelijk op een dubbele bonus, maar het niet afgevende Mechelen kwam nog op gelijke hoogte. Duur puntenverlies, zo leek het aanvankelijk voor de leider. SK Heist was echter eerder op de avond toch wel verrassend onderuit gegaan op het veld van Ternat. De ploeg uit het Pajottenland zit nog steeds in de felle strijd om het behoud en deze overwinning is dan ook een morele opsteker voor de ploeg van trainer Van Wambeke. SK Heist kwam op een dubbele achterstand, maar knokte nog terug. De ongelooflijk sterke thuisdoelman Van Den Eynde pakte in de tweede helft echter uit met enkele miraculeuze tussenkomsten en hield de 3 punten in eigen huis. Met de mogelijke 3 extra punten van het geval Touré, lijkt Rupel Boom een serieuze optie te hebben genomen op de titel.
 
Temse puffend naar de eindmeet
 
Eendracht Aalst kende weinig problemen in Wielsbeke. De thuisploeg lijkt uitgeblust en incasseerde net zoals in de heenmatch opnieuw een pak doelpunten van de Ajuinen. Voor Temse loopt het de laatste tijd bijzonder stroef. Het verloor zwaar op eigen veld tegen Heist, haalde het met veel moeite van rode lantaarn Willebroek-Meerhof en liep nu een serieus blauwtje op op het veld van Ieper. Het moet Aalst nu laten gaan en zal toch nog moeten strijden tot het einde, wil de 4de plaats, die recht heeft op deelname aan de eindronde niet in het gedrang komen. Gelukkig voor hen liep Deinze eerder al tegen de nederlaag aan op Willebroek-Meerhof. Coxyde komt echter ook tot op 4 punten, maar heeft een wedstrijd meer. De West-Vlamingen wonnen hun match tegen het reeds veilige Hoogstraten en spelen als nieuwkomer een knap seizoen.
 
Nog niets beslist in degradatiestrijd
 
Ieper en Ternat pakten dus gouden punten en Mechelen blijft verder knokken. De grootste verliezers van deze midweekse speeldag zijn Cappellen, Torhout en Sottegem, dat vrij was. Torhout was helemaal geen partij voor Hamme, dat ontspannend kan spelen en aan het bouwen is naar volgend seizoen toe. Cappellen liep dan eerder wel een onverwachte nederlaag op. In eigen huis kwam het de voorbije 5 wedstrijden met 9 punten sterk uit de hoek en had uitzicht op de barrageplaats. Tegenstander Waregem, dat aan een magere periode bezig is, bezorgde de thuisploeg echter een koude douche met een doelpunt in de slotfase.
 
Sterke reeks van Oudenaarde
 
FCN Sint-Niklaas ontving Oudenaarde, dat enkele sterke reeksen aan het neerzetten is. Een probleemloze overwinning in het Waasland, zorgde ervoor dat de ploeg van trainer Leleu de recordreeks van Deinze en Aalst doorbrak. Het heeft nu 12 opeenvolgende wedstrijden zonder nederlaag. Sterker nog: het verloor geen enkele van zijn 10 laatste uitmatchen. Toch wel een straffe remonte voor de ploeg die na 9 matchen met slechts 2 punten troosteloos laatste stond en toen ten dode was opgeschreven.
 
Uitslagen van de 34ste speeldag:
 
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties