Voorzitter Verelst: "Beveren zal nooit meer in eerste klasse spelen"

Voorzitter Verelst: "Beveren zal nooit meer in eerste klasse spelen"
Foto: © SC

Beveren zette gisteren vrijwillig een stap terug naar derde klasse. Maar dat betekent niet dat alle problemen nu van de baan zijn, zo waarschuwt voorzitter Dirk Verelst (foto).

"De schulden verdwijnen zo niet, maar zonder de druk van de licentievoorwaarden hebben we wel extra tijd om ze verder af te bouwen", aldus de voorzitter in GvA.

"Anderzijds zullen onze inkomsten in derde klasse dalen, wat maakt dat we we onze uitgaven drastisch zullen moeten beperken. Het wordt er dus zeker niet gemakkelijker op."

"Eerst wil ik dat onze sportieve en commerciële cel en ons scoutingsapparaat worden uitgebouwd en optimaal werken. We moeten in alle geledingen van de club klaar zijn om terug te keren naar de tweede klasse. Maar we moeten ook realistisch zijn, Beveren zal nooit meer zelfstandig in eerste klasse kunnen spelen", verwijst Verelst naar het feit dat een fusie daar mogelijk wel voor zou kunnen zorgen.

"Er zijn inderdaad gesprekken over een fusie met Red Star Waasland boven onze hoofden aan de gang. Het is nu aan ons bestuur om te bewijzen dat Beveren zelfstandig kan overleven, dan hoeft er geen fusie te komen."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e klasse

 Promotion Play-offs - Finale (H)
Lommel SK Lommel SK 1-1 SK Deinze SK Deinze

Nieuwste reacties