Cercle geeft zege nog uit handen tegen Lokeren

Bram Coenen
| 9 reacties

In een typische einde seizoenswedstrijd heeft Cercle Brugge 1-1 gelijkgespeeld tegen Lokeren. In de slotfase kreeg de thuisploeg nog het deksel op de neus.

Voor beide ploegen stond er nog weinig op het spel vanavond in de laatste wedstrijd van Play-off 2. Zowel Cercle Brugge als Lokeren konden zich immers niet meer kwalificeren voor de finale tegen Racing Genk.

Het was dan ook uitkijken wie zich toch nog eens wou bewijzen in deze match. Cercle ging alvast het best van start en wist al na vijf minuten de score te openen. Bernt Evens zette zich door op de linkerflank en bracht de bal tot bij de vrijstaande Frederik Boi. Die kon de bal in de loop mooi over doelman Jugoslav Lazic in doel koppen: 1-0.

Ook nadien waren de beste kansen nog voor Cercle. Jelle Vossen en Oleg Iachtchouk konden enkele grote mogelijkheden echter niet benutten. Van Lokeren ging er die eerste helft bijzonder weinig dreiging uit. Enkel Tomo Sokota kon eens dreigen. Achterin leek het bij Lokeren vaak op kaas met gaten. Gerust werd er dan ook met een logische voorsprong voor Cercle Brugge.

In de tweede helft slaagde Lokeren er dan toch eindelijk in om wat kansen te versieren. Zo kon Sanharib Malki uithalen vanuit de draai, maar zijn schot belandde nipt naast. Het was echter uitkijken voor de snelle counters van Cercle, zo kon Iachtchouk nog eens dreigen, maar toonde doelman Lazic zich alert.

Met de inbreng van Sulejman Smajic en Omer Golan voor de tegenvallende Jeremy Perbet en Sanharib Malki kon Lokeren dan toch voor echte dreiging zorgen. Zo kopte Golan eerst nipt naast, en stuitte hij nadien op een schitterende reflex van doelman Bram Verbist toen hij zich knap door de defensie had gewrongen en vrij kon uithalen.

Vijf minuten voor tijd kreeg Cercle dan toch het deksel op de neus. Tomo Sokota trapt eerst nog op de paal, maar de goed gevolgde Omer Golan kon de onverdiende 1-1 tegen de netten trappen. Lokeren ging nog bijna met de drie punten lopen toen diezelfde Golan op de vuisten van Verbist knalde en de goed gevolgde Donovan Deekman de rebound onbegrijpelijk over doel knalde.

Zo zit de competitie er voor beide ploegen op. Voor Cercle wacht op 15 mei wel nog de bekerfinale tegen AA Gent. (AN)