Schalke 04 profiteert van misstap Bayern München

Schalke 04 profiteert van misstap Bayern München
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het competitieslot in Duitsland is na dit weekend nog wat spannender geworden. Door het gelijkspel van Bayern en de winst van Schalke staan beide teams nu met evenveel punten aan de leiding. Er zijn nog twee wedstrijden te spelen.

Bayern oogde vermoeid en van het vlotte spel van de laatste weken was weinig meer te zien. Robben was eigenlijk de enige die bij Bayern voor enig gevaar kon zorgen. Echte grote kansen leverde dat echter niet op. Het was daarentegen Gladbach dat op voorsprong kwam. Een kwartier na de pauze scoorde Marco Reus de 1-0.

Het was het signaal voor Bayern om wakker te worden. Een kwartier voor het einde kon Miroslav Klose Bayern op 1-1 zetten. Het was daarna nog een tien minuten pompen of verzuipen voor Logan Bailly en maats, maar uiteindelijk leverde het slotoffensief van Bayern niets meer op. Daniel Van Buyten viel nog uit met een enkelblessure.

Schalke profiteert

En ook Schalke 04 had een gemotiveerde tegenstander tegenover zich. Bij verlies zakte Hertha immers naar de tweede Bundesliga. Lang leek het er op dat er niet zou gescoord worden, maar even voor affluiten kon Heiko Westermann één van de belangrijkste goals uit zijn carrière scoren. Schalke staat nu op gelijke hoogte van Bayern, maar dat heeft wel nog een beter doelpuntensaldo.

Derde plaats

De laatste Champions League-plaats is tevens felbevochten. Bayer Leverkusen en Borussia Dortmund zijn daar de grootste protagonisten. Leverkusen won met 3-0 van Hannover, dat de degradatie nu wel heel dichtbij ziet komen. Dortmund haalde het met 2-3 van Nürnberg, Lucas Barrios scoorde een hattrick.

Leverkusen staat nu derde met 57 punten. Dortmund is vierde met één punt minder. Ook Werder Bremen strijdt nog volop mee. Het heeft 54 punten en speelde één wedstrijd minder.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties