Vålerenga te sterk voor Odd Grenland

viki meeuwis

In de Noorse Tippeligaen stond afgelopen weekend de achtste speeldag op het programma.

Viking nam het zaterdag op tegen Stabæk. Viking kwam in de twintigste minuut op voorsprong na een goede pass van Aasen waarna de bal bij Nisja terecht die de bal vanop tien meter in doel schoot. Na de rust wist André Danielsen vanop dertig meter de bal in de kruising te schieten, wat voldoende bleek om Viking te overwinning te bezorgen.

Haugesund kende weinig moeite met Kongsvinger. In de vijfde minuut viel het eerste doelpunt.  Andreassen en Mæland zetten een mooie combinatie op waarna Sørum de bal klaarlegde voor Jacob Sørensen. De Deen aarzelde niet en schoot de bal vanop dertien meter achter Thomas Myhre in doel. Het was pas in de slotfase dat Haugesund nog tot scoren kwam. Sørum werd vrijgespeeld en schoot op doel waar hij Myhre trof. In de rebound ging de bal echter wel binnen. Amper een minuut later wist Jarne Steinsland de bal tegen de netten te knallen waardoor Haugesund de drie punten op zak mocht steken.

Brann won thuis in het Brann Stadion met 4-0 van Strømsgodset. Op het kwartier kon Huseklepp op doel schieten waar hij echter op keeper Larsen stootte. In de rebound kon Petter Vaagan Moen de bal wel in doel schieten. Net voor de rust kon Vaagan Moen de bal naar Huseklepp passen die de bal naar de geheel vrijstaande Guastavino speelde. Guastavino stuurde de bal netjes in doel. Na de pauze kon Guastavino zijn tweede doelpunt maken en zo de voorsprong nog vergroten. In de slotfase kon Vaagan Moen zelf ook nog een doelpuntje meepikken.

De wedstrijd tussen Rosenborg en Lillestrøm eindigde ietwat verrassend op een 0-0 gelijkspel.

Aalesund trok naar Sandefjord en wist met het kleinste verschil. Een goal van Silva op aangeven van Aarøy kort na de rust volstond voor de drie punten. Aalesund blijft voorlopig tweede in de stand.

Start won met 2-0 van rode lantaarn Hønefoss. Het eerste doelpunt viel in de 25e minuut nadat veteraan Ole Martin Årst Hunter Freeman wist te bereiken. Laatstgenoemde schoot de bal netjes in doel. Het tweede doelpunt viel in de slotfase toen Obiefule de bal in eigen doel werkte.

Vålerenga zorgde voor de stunt van het weekend door Odd Grenland in het Ullevaal Stadion te kloppen met zware 6-1 cijfers. Op het kwartier wist André Muri de bal richting doel te werken waar Arason (overigens ex-keeper van Vålerenga) alert was. In de rebound kon Birger Madsen echter de bal wel tegen de netten knallen.  Tien minuten later speelde Fellah Kristofer Hæstad geheel vrij die de bal makkelijk in doel werkte. Net voor de rust viel het derde doelpunt. Moa wist Hæstad te bereiken die zich niet liet kennen en zijn tweede goal in doel stuurde. Vålerenga ging met een 3-0 voorsprong de rust in.

Na de pauze kon Odd tegenprikken via Torgeir Børven maar een vierde doelpunt via Mohamed Abdellaoue zette al gauw een domper op de vreugde. Harmeet Singh en Bojan Zajic wisten nog te scoren waardoor VIF met 6-1 won. De club uit Oslo doet een goede zaak want het staat nu op de vierde plaats met vijftien punten.

Molde kreeg Tromsø op bezoek. Molde is het seizoen slecht begonnen en kon een zege best gebruiken. Het was de thuisploeg die het eerst tot scoren kwam. In de slotfase van de eerste helft wist Baye Djiby Fall te scoren na een corner genomen door Hoseth. Amper twee minuten later kwam het antwoord van Tromsø.  Rushfeldt speelde de bal over de verdediging van Molde heen waarna George Mourad de bal in doel schoot. Kort na de rust kon Mourad nog een keer scoren waardoor Tromsø op een 1-2 voorsprong kwam. Magne Hoseth kon even later de score terug in evenwicht brengen. In de slotfase wist Koppinen de bal naar Fredrik Björck te spelen die de eindscore vastlegde op 2-3. Met deze zege gaat Tromsø aan de leiding met negentien punten.